Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
-nu consta nici în caracterul natural vs artificial, deoarece există metode "naturale" instrinsec rele, așa cum este coitus interruptus.
|
Care este motivul pentru care este "intrisec rea"?
Care alte "metode naturale" sunt "intrisec rele" si de ce??
Citat:
ci constă în nondisocierea în cadrul unui act matrimonial între plăcere și deschiderea față de viață.
|
Tocmai ca in exemplul dat de mine aratam ca actul sexual cu "deschiderea fata de viata" nu mai este posibil din motive medicale si orice "deschidere spre viata" se transforma de fapt in "deschidere spre moarte".
Dvs. sustineti in continuare ca aceasta deschidere trebuie sa existe cand de fapt consecintele ei nu sunt viata, ci cel mai probabil moartea?
Nu cumva sunteti
devotat unui principiu care nu face discernamant intre situatii concrete, merge pana la absurd, sau imi scapa mie ceva?
Citat:
De exemplu, dacă eu în seara asta am un act sexual în care folosesc prezervativul, se cheamă că am disociat în seara asta plăcerea de deschiderea față de viață.
|
Presupunand ca e vorba de un "caz binecuvantat" in care contraceptia este indicata si deci "deschiderea fata de viata" devine "inchidere" cu acceptarea totusi a placerii, care e diferenta intre a folosi prezervativul sau "metoda naturala"?