Citat:
În prealabil postat de andreicozia
Poate voiai sa spui ca pictarea chipului este o RE-AMINTIRE ca Fiul Domnului.... Nu MARTURIE, ca altfel ne batem joc de limba romana.
|
Subtila diferenta fiind dupa tine..care?
Citat:
A doua propozitie este iar aberanta: Cum adica daca nu avem icoana negam firea Sa.
Daca nu avem icoana ne rugam la El fara icoana ca Sf Serafim de Sarov pe bolovan, ca Par Cleopa cu fruntrea pe butuc sau in gind.
Sa incercam ca CONSTIENTIZAM ceea ce scriem, ca altfel ii adormim si pe astia mai mici care de abia fac ochi
|
Ca de obicei iti place sa intelegi totul aiurea.
Tu esti cel care ai nevoie sa "constientizeze" ce scrie celalalt, inainte de a comenta.
Ce a scris ea si ce ai "citit" tu:
Nu e vorba de "a nu avea icoane" ci de a respinge icoana.
Citat:
În prealabil postat de delia31
Deci pictarea chipului lui Hristos e o marturie a faptului ca Fiul lui Dumnezeu s-a intrupat cu adevarat. Daca n-am infatisa pe Iisus Hristos in icoane ar insemna ca negam firea Sa cea omeneasca, viata Sa pe pamant si rastignirea.
|
Deci, spre lamurirea ta se refera la iconoclasti, care resping infatisarea lui Iisus Hristos in icoane, ignorand cum era Dumnezeu prezent in perioada Decalogului si cum devine El prezent in perioada NT.
Practic acestia traiesc in perioada VT, negand intruparea lui Hristos.
Citat:
În prealabil postat de andreicozia
Asa si idolatrii argumenteaza ca nu se inchima aurului( moleculelor) din care sunt facuti viteii ci personajelor pe care le reprezinta, deci din nou care-i diferenta daca folosesti aceast argument...
Mie-mi plac icoanele am destule, dar nu as folosi argumentul asta
|
Da, si in concluzie se inchinau vitelului.
Si in felul asta, dupa tine, probabil; se inchinau lui Dumnezeu.
Halal logica ca gandirea ortodoxa e deja departe...
Citat:
Heruvimii din templu eveau rol decorativ si de paza, blah, blah. Evreii sub nici o forma nu se rugau LA EI.
|
Nu se rugau lor, se rugau in prezenta lor, existenta lor fiind aparent impotriva poruncii a doua care spune "sa nu faci"!
Dar uite ca totusi Dumnezeu le-a spus sa faca!