Citat:
În prealabil postat de Daniel777
Se gasesc in cartile Ne vorbeste Parintele Cleopa vol 1-16.Dar aceste lucruri sunt doar pentru cei care își pun această problemă.Sunt mulți care vor să se justifice pentru ceea ce fac,și nu țin cont de părerile acestui mare duhovnic și părinte.
Nu vreau să dau multe citate,fiecare poate să găseasctot ceea ce își dorește în ziua de azi,mult mai importantă mi se pare părerea personală,sinceră,provenită din propria experiență și convingere.
Cine vrea să asculte bine,cine nu....
|
Una este ce spune parintele Cleopa si alta ce spun canoanele. Adesea, mai adauga si de la el (am si exemple daca vreti: cand spune ca ce este 'canonic' este sa ingenunchezi la liturghie in anumite momente pe care le enumera, cand exista un canon care spune ca duminica nu se inghenunceaza, in cinstea invierii) zicand ca 'asa spun canoanele'.
Exista unele canoane pentru unele lucruri (in ceea ce priveste viata sexuala a cuplului, mult mai putine decat credeti) dar mie pana acum de ex. nu mi-a aratat nimeni canonul care spune ca sotii ar trebui sa se abtina nu numai in zilele de post, ci si in cele de sarbatoare (cand nu se posteste).
Oricum canoanele sunt orientare si nu legi. Am sa scriu asta pana s-or toci clapele de la acest calculator nenorocit...