Continuare
Citat:
Apoi îi desfide pe preoții canonici din BOR pe motivul că ei nu stau ca el, sub cruce, ci poartă crucea ca pe o podoabă la gât. Postulând că acum "nu mai sunt păstori pe pământ", Antihristul Pucioasei se face el pe sine Păstor și păstorește cu "Cuvântul" Pucios o nouă Evanghelie (Evanghelia Sfintei Virginia), o nouă Preoție (Preoția lui Melchisedec) și o nouă Biserică (Biserica Noul Ierusalim):
"Eu sunt Păstorul Cel cu crucea în spate, însângerat sub ea cum am fost și neiubit de lumea cea plină de păcat, dar cei ce s-au așezat pe scaune de păstori nu stau sub cruce, ci își poartă la gât cruce strălucitoare [...]și Mă fac Eu Însumi păstor peste ea și-Mi las glasul [...]" (Citat din "Cuvântul" de la Pucioasa din data de 12-02-2010)
|
Păi dacă ar fi El antichristul, cum atunci ar putea să aibă El dreptate în tot ceea ce spune? Sau voi nu știți că VT vorbea despre dreptate iar Sf. Ioan Botezătorul și Iisus Hristos nu au spus ei oare că se cuvine ca prin ei să se facă toată dreptatea? Și așa s-a botezat Cel Mare de către Cel mic... cu apă, așa cum apoi ucenicii lui Ioan care l-au urmat pe Hristos au primit botezul Duhului Sfânt.
Deci tu aici nu faci altceva decât Îi zici asemenea fariseilor îndoielnici și răi din vechime ca să-L ispitești mereu, zici că defapt Domnul e antichristul și că El e eretic și că ce face e sectă și că face dezbinare în pobor, spunând că scoate demonii cu domnul demonilor, cu belzeebul și că născocește noutăți... și repetați mereu și până la urmă poporul i-a crezut pe farisei în vechime, de frica lor, și apoi „ajutați” de mici propagatori propagandiști și stârnitori și provocatori au strigat cu toții către Pilat predându-L: „ia-L, răstignește-L”, aproape în același timp în care L-au primit cu plecăciuni strigând „Osana... Fiul lui Dumnezeu”...
Și știind că asta doare pentru cei ce-L iubesc, dorința firească de a se înstăpâni Lumina în gLume, atunci cu cinism loviți mereu în inima credincioasă și iubitoare repetând la nesfârșit întunericul ca să transformați minciuna în adevăr, crezând voi că se poate la nesfârșit; dar defapt loviți exact în sufletele voastre, căci cu fericirea prostului loviți și vă bucurați parcă de răul altuia... doar că acel altul sunteți chiar voi înșivă... deci nimic mai trist decât această automutilare sufletească, acest chip cioplit cu dalta neascultării pe care vi-l meșteriți... trist nu pentru mine ci pentru voi și așa e trist și pentru mine că văd ce faceți și astfel iau parte la păcatele voastre.
Citat:
El vine ca să copieze mecanic, fără pic de imaginație creatoare, ceea ce a citit din Scripturi că Îl legitima pe Hristos la vremea primei Sale veniri pe pământ. Totul se reia de la capăt, ca și când jertfa pe cruce a lui Iisus de acum 2000 de ani ar fi fost zadarnică. O nouă suferință, o nouă cruce, o nouă biserică, noi ucenici, noi ucenițe, noi prooroci și apostoli, sunt pregătiți pentru acest nou "Iisus" care Îl pastișează pe Hristos:
" [...] Eu însă spun că în zilele acestea lucrez ca și acum două mii de ani și zidesc omul și-l fac biserică a Mea pe om și-l umplu de darul credinței sfinte [...] lucrarea Mea cea de azi este ca la începutul Meu pe pământ cu ucenicii Mei cei de acum două mii de ani, pe care i-am luat dintre iudei și i-am făcut fiii lui Dumnezeu [...]" (Citat din "Cuvântul" de la Pucioasa din data de 6-05-2010)
|
Mecanic zici? Înseamnă că nu știi ce e aia mecanic, maniac mecanicist. N-ai făcut fizică... Aia e mecanic ceea ce au născocit toți savanții explicaționiștii îmbătați de născocelile lor mecaniciste. Dar acolo e altceva.
Păi e zadarnică răstignirea Domnului pentru orice om dacă omul pentru care s-a răstignit nu mai vrea să asculte de Dumnezeu ci de satana și se crede apoi și mântuit, un privilegiat gata mântuit că a ascultat de satana.
E zadarnică răstignirea Domnului pentru omul rău și necredincios căci deși Domnul i-a dăruit Cale prin Cruce ca să iasă din iad și din întuneric, oricui voiește să-I meargă pe urme, căci a biruit gLumea, iată că totuși e zadarnic dacă omul rău și necredincios și mincinos și-a furgăsit pălăria cu ironia și apoi a furat toate oile și le duce pe toate la pierzare... Și de aceea Domnul a venit după oaia cea pierdută și rătăcită căci nimeni nu e mai necrednicios decît creștinul, decât iudeul, decât oile casei Lui Israel căci de aia a și zis: „nu în orașe de samariteni sau în cetățile păgânilor să mergeți, ci după oile cele pierdute ale casei lui Israel”, pentru că erau mai credincioși cu mult păgânii și samaritenii decât poporul Domnului, de aia. Deci de aceea a trimis mereu și a venit Personal ca să-i întoarcă pe ai Lui la Credință, la Înțelepciune, la ascultare, la Pace și Dragoste cu Cerul și cu sfânta Treime. Căci ai Lui erau cei mai decăzuți în mândrie, neascultare și nedragoste sfântă, toți erau fățarnici până la Unul. Așa atunci, așa și acum, așa mereu. Așa e omul de bolnav la cap și la suflet... dar nu trebuie să-l strivești ci să-l chemi la Mântuire.
Citat:
El nu vine la Pucioasa cu mărire și cu slavă, ca un victorios asupra păcatului și a morții, ci vine ca un învins, lamentându-se îndelung, ani de zile de-a rândul, de piedicile pe care i le pun în cale oamenii păcătoși și "necredincioși":
"[...] iar oamenii Îmi frâng calea și mersul Meu cel ceresc pe pământ." (Citat din "Cuvântul" de la Pucioasa din data de 6-05-2010)
|
Păi în VT e o imensă tragedie cîci omul nu a vrut nicicum să creadă, și NT se sfârșește pentru ei similar... doar o mână de oameni, o rămășiță s-au bucurat pentru Înviere și au crezut în Hristos... Deci nu Domnul e un învins ci omul; Și Domnul se lamentează pentru om... pe om îl plânge... căci omul ar trebui să fie chipul lui Dumnezeu oricât ar fi de îndărătnic și de căzut în mocirla mândriei.
Citat:
Oamenii însă nu vor să creadă într-o a doua jertfă pe cruce, la fel cu cea de acum 2000 de ani, într-o a doua suferință a Fiului, într-o a doua Biserică și mai ales într-o a doua mântuire adusă pe pământ de către Antihrist, care se dă drept "Al Doilea Mântuitor", ci se încăpățânează să creadă tot în același Iisus Mântuitorul, Cel propovăduit în Biserica apostolică de 2000 de ani și Care le-a promis că va fi cu ei în toate zilele, nu numai în zilele acestea, zilele de propovăduire pucioșească:
" Eu însă spun că în zilele acestea lucrez ca și acum două mii de ani și zidesc omul și-l fac biserică a Mea pe om și-l umplu de darul credinței sfinte, că nu mai e nimeni pe pământ să-l ajute pe om să creadă în venirea Mea, în mântuirea cea de la Mine, în purtarea crucii, căci vai celor fără de cruce și celor ce taie din ea, neștiind ei că ea este puntea lor spre Dumnezeu!" (Citat din "Cuvântul" de la Pucioasa din data de 6-05-2010)
|
Voi nu știți că la fiecare sfântă liturghie Domnul se răstignește nu a doua oară ci a milioana și milioana oară, pentru păcătosul care-și recunoaște greșala și vrea să se îndrepte?... Și nu este proorocit la Apocalipsă? Că nu antichristul aduce Mântuirea și Noul Ierusalim Ceresc, al slavei pe pământ ci Domnul? Iar antichristul se opune și se luptă cu sfinții și cu îngerii și cu proorocii ca să acopere proorociile și Adevărul muncind ca omul să nu creadă ci îndoindu-se mereu să-l creadă mai ușor pe antichrist... Sau n-ați citit Apocalipsa? Iar când o să-L creadă însfârșit unii pe Domnul atunci va încerca să inmulțească proorocii și toți se vor crede prooroci și înțelepți dar aia va fi înșelare... că nu vor fi proorocii Domnului.
continuarea mai jos
Last edited by vsovivi; 10.05.2010 at 14:56:24.
|