Citat:
În prealabil postat de vasalie
Ceea ce afirmi este doar praf in ochi. Daca nimic nu este mai presus de Biblie, atunci de ce o cunoasteti asa de putin (sau deloc). Includ aici si fetele bisericesti (am stat de vorba cu preoti care au cunostinte slabe din Sfanta Scriptura).
|
Cunoastem Biblia putin (sau deloc).... Multumim pentru compliment, insa preferam sa cunoastem putin din ADEVAR decat totul pe din afara dim minciuna....
Citat:
Daca sunt asa de valoroase scrierile Sfintilor Parinti, de ce considerati gresite unele din invataturile lor (invataturi care nu va convin)? Sunt valoroase doar cele pe care le selectati, pentru a va confirma teologia?
|
Care invataturi ce nu ne convin? Aici nu te inteleg. Toate scrierile Sfintilor Parinti ne confirma teologia
Citat:
Noi ne laudam doar cu Domnul Iisus Hristos.
|
Epistola către Galateni a Sfântului Apostol Pavel
Cap. 6
14. Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume! "
Citat:
Cat despre Luther: vorbesti despre el de parca ar fi cel care a descoperit gaura la macaroana. Nu avem la baza invataturile lui Luther ci invataturile Mantuitorului si a Sfintilor Sai Apostoli (invataturi care se gasesc numai in Sfanta Scriptura). Si, aceste invaturi au fost respectate de primii crestini si de unele grupari crestine care au existat de-a lungul vecurilor (pana la Luther si dupa Luther).
|
Ma rog, fiecare cu "macaroana" lui....
Citat:
Spui ca "voi" erati de la inceput. Care inceput? Poate inceputul indepartarilor de invataturile Scripturilor si a ratacirii (lucru care s-a accentuat de-a lungul celor aproape 2000 de ani).
|
Da, noi suntem de la inceput! Iar daca ti-e mai usor sa crezi erezii, sa te ierte Dumnezeu
Citat:
In alta ordine de idei, ca tot vorbesti de vechime: te-ai nascut cumva in vremea Apostolilor? Crezi ca pe Dumnezeu il va interesa, la judecata, ce inaintasi ai avut sau care iti este credinta personala?
|
Nu, nu m-am nascut pe vremea Apostolilor. Insa avem Sfinti care s-au nascut. Si citindu-le viata si scrierile, cunoastem ADEVARUL fara sa ne smintim in interpretari personale si sa ne ratacim.