View Single Post
Vechi 10.05.2010, 21:27:12
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Intrucat urmeaza sa fim nasi unor prieteni ce se vor cununa - si cum ei din nefericire nu prea stiu de credinta, ci respecta doar unele datini (nunta la biserica) fara a le intelege sensul - as vrea cu ocazia asta sa le ofer niste carti despre Taina Casatoriei (si despre Dragoste) pe care citindu-le, sa prinda macar putin din dulceata vietii cu si in Dumnezeu.
Sper ca ei nu vor face cum am facut eu cand am citit prima data asa ceva, sa ii apuce plansul de deznadejde ca e cu atatea "restrictii" si limitari :) si sa se sperie/scarbeasca, mai ales ca sunt aproape "analfabeti" dpdv al ortodoxiei, dar am incredere ca si asa, au sufletul si inclinatiile mai curate decat le-aveam eu la momentul acela.

Problema e ca din cate am citit - si online, si efectiv cu cartea in mana - nu mai stiu in mod concret si coerent care Sfant a scris ce, asa ca v-as fi recunoscatoare, celor care aveti cunostinta de asemene carti, sa-mi recomandati cateva titluri care trateaza mai pe larg despre casatorie, nunta, dragostea dintre soti etc.

Va multumesc.

Daca zici ca sunt la nivel incepator, cam greu sa inceapa direct cu sfintii parinti.
Dar o abordare de sinteza s-ar putea sa le deschida apetitul.

vezi TEOLOGIA SEXELOR SI TAINA NUNTII DE RAZVAN CODRESCU - e de fapt o introducere ortodoxa in antropologia conjugala cu multe referinte din sfintii parinti si marii teologi.
Pentru cei care isi pun multe intrebari pe tema asta si cauta mult incercand sa inteleaga, cartea asta iti da senzatia ca "inghiti lumina".
provoaca multe declicuri.

PAUL EVDOKIMOV, Taina iubirii. Sfintenia unirii conjugale in lumina traditiei ortodoxe
Panayotis Nellas, Omul-animal indumnezeit. Pentru o antropologie ortodoxa
Christos Yannaras, Persoana si eros

daca zici ca nu se prea inghesuie la biserica, pot sa inceapa cu ceva intr-un stil mai lejer, mai putin academic dar la fel de provocator de intrebari si generator de raspunsuri

Maica Siluana Vlad, Impreuna dumiriri pe cale - conferinte cu intrebari si raspunsuri
Maica Siluana Vlad, Mestesugul bucuriei - intrebari si raspunsuri la diverse probleme de viata
DANION VASILE, TAINA IUBIRII, povesti pentru copii mari si mici
DANION VASILE, INTRE IUBIRE SI PACAT

si ar mai fi o gramada
Reply With Quote