205. Comentariu la "Cuvântul lui Dumnezeu din Duminica a șasea după Paști (I)
Acest "Cuvânt" are un caracter de manifest politic. "Duhul Șfânt" de la Pucioasa se face povățuitor politic al românilor, aflați într-un moment de gravă criză economică și financiară:
"Duhul Sfânt Se face cuvânt pe pământ și Se face povățuitorul oamenilor." [...] pe pământ nu mai este cuvântul lui Dumnezeu pe nicăieri, ci este numai cuvântul omului, fiindcă omul nu s-a deprins să ia de la Dumnezeu povață pentru toate câte lucrează el pe pământ. [...]Vin pe pământ cuvânt să-l fac pe om să Mă cunoască în cuvântul Meu și apoi să Mă aștepte și să-Mi ceară povața. Să se întrebe cu Mine omul, iar Eu să Mă întreb cu el, [...] Vin pe pământ cuvânt acum, la sfârșit de timp, ca să-i fac să vadă pe cei ce nu văd și să le iau vederea lor, a celor ce zic că văd [...]" (Citat din "Cuvântul" de la Pucioasa din data de 9-05-2010)
Mai întâi i se oferă omului o mostră de inconsistență în gândire și în exprimare, prin promovarea a două idei care se bat cap în cap:
1. "Dumnezeul" Pucioasei poate să-i deschidă omului ochii și chiar o face, fără probleme, de multe ori. El îi deschide ochii omului de atâtea ori cât vrea, pentru că așa vrea El să i-i deschidă:
"Pot Eu să-i deschid lui ochii, așa cum și fac de atâtea ori cu omul [...]" (Citat din "Cuvântul" de la Pucioasa din data de 9-05-2010)
2. "Dumnezeul" Pucioasei poate să-i deschidă omului ochii, dar n-o face, ca să nu-l doară pe om deschiderea ochilor lui. El nu îi deschide niciodată ochii omului, ci așteaptă și iar așteaptă ca omul să-și deschidă singur ochii, pentru că așa vrea El să nu i-i deschidă, și de aceea îl pune pe om s-o facă, așteptând îndelung ca el să și-i deschidă:
" Aștept și iar aștept. Îl aștept pe om să Mă cunoască în lucrările Mele și îl rog să deschidă ochii și să vadă. Pot Eu să-i deschid lui ochii [...] dar îl rog pe el să și-i deschidă, ca să nu-l doară dacă umblu Eu la el și la îndărătnicia lui și la nevederea atât de bolnavă a trupului și a sufletului și a duhului lui." (Citat din "Cuvântul" de la Pucioasa din data de 9-05-2010)
Apoi, "Dumnezeul" Pucioasei se lansează în sfaturi politice către poporul român, căruia i s-au anunțat recent de către guvernanți noi curbe de sacrificiu: micșorarea pensiilor cu 15% și a salariilor cu 25% (deocamdată atât, dar dacă va mai fi nevoie, vor veni și cu alte "măsuri"). Prima povață: românii să se împace imediat cu "Dumnezeul" Pucioasei și să nu-L mai ignore cu nesimțire, sau să-L ia peste picior, ca până acum. Să vină toți la Pucioasa și să bea din fântâna pucioșilor, dacă vor să aibă viață. Să ignore spectrul foamei și al sărăciei și să se împace urgent cu pucioșii, blamând cu această ocazie Biserica oficială (BOR) care I-a făcut Lui nedreptate, atunci când a clasat mișcarea pucioșilor la categoria "manifestări centrifuge, străine ortodoxiei":
"O, neam român, Îmi apropii iarăși de tine cuvântul Meu, cuvântul Duhului Sfânt [...] și-ți tot dau povață cerească, tată. Voiesc ca tu să nu fii nevăzător și surd la glasul Meu, care te cheamă ca să vezi și ca să auzi și ca să bei din fântâna Mea spre viața ta. De când am plămădit Eu cu cuvântul cerul și pământul, de atunci te-am ales să-Mi fii masă și casă acum, la sfârșit de timp. O, tu ești acum în strâmtorare mare, tată, și ia bine de la Mine ca să faci tu ochii mari, căci ție nu-ți lipsește pâinea sau haina, ci îți lipsește împăcarea cu Mine, tată. O, împacă-te cu Mine, iar Eu, Domnul, te-am învățat cum să faci ca să ne împăcăm și ți-am spus că nu e bună nedreptatea, căci cei ce se numesc în mijlocul tău biserica lui Dumnezeu, aceia nu-Mi deschid ca să le dau Eu pentru tine, ba Mi-au făcut și Îmi fac nedreptate, tată." (Citat din "Cuvântul" de la Pucioasa din data de 9-05-2010)
Problema este că Dumnezeul Pucioasei e într-o mare dilemă de management. El nu știe cum să înceapă și cum să facă ceea ce vrea să facă pentru țara română și pentru poporul român, ca să-i călăuzească prin pustia crizei și să-i izbăvească de crahul financiar-economic care se profilează la orizont:
"O, țara Mea de azi, o, neam român, dau să te povățuiesc, iar și iar dau să te călăuzesc și să-ți spun ce să faci. Dumnezeu-Cuvântul este în mijlocul tău cuvântând de mai bine de cincizeci de ani, și cu măiestrită taină lucrează El în mijlocul tău. O, cum să fac să pot să fac sfat cu tine pentru izbăvirea ta de orbire și pentru slava ta cu Mine apoi înaintea popoarelor? O, cum să fac să Mă asculți? Cum să fac să-Mi cunoască adevărul și glasul Meu cel de azi mai-marii tăi care stau pe scaune de slujitori de biserică și de legea lui Dumnezeu pe pământ cu oamenii? O, cum să fac cu voi să fiți credincioși glasului Meu cel de la sfârșit de timp pe vatra voastră, fii români?" (Citat din "Cuvântul" de la Pucioasa din data de 9-05-2010)
După o matură reflecție, se pare însă că a găsit ce căuta: dacă cei vizați n-au putere să facă ceea ce vrea El să le facă, atunci le va da El putere. Plângând, la picioarele turmei încăpățânate de români, o va face:
"O, de atâtea ori Mi-am îndreptat cu duioșie spre voi cuvântul Meu cel de azi. N-aveți putere de credință, dar vă pot da Eu, fiilor, căci turma română are lipsă mare de Dumnezeu pe pământul ei când Eu, iată, sunt în mijlocul ei plângând la picioarele ei ca să-și deschidă inima și cămara cunoștinței și ca să-L cunoască pe Dumnezeu." (Citat din "Cuvântul" de la Pucioasa din data de 9-05-2010)
"Dumnezeul" Pucioasei se autodeclară Păstor cârmuitor de corăbii, iar corabia Lui este "România", pe care o păstorește pe pășunea valurilor pământului, dar care se scufundă (nu în pășune, nu în valuri de pe pământ, nu în valuri de pe mare, ci în datorii) văzând cu ochii:
"V-aș întreba pe voi ca să-Mi răspundeți apoi, aveți ceva de câștigat că nu Mă primiți cu povața slavei cuvântului Meu, care curge râu al vieții în mijlocul acestui pământ binecuvântat din vecii, aparte binecuvântat pentru vremea Mea cea de acum ca să vin cuvânt pe pământ în casa aceasta și să cârmuiesc cu glasul Meu de Păstor blând și smerit corabia aceasta prin valurile de pe pământ?" (Citat din "Cuvântul" de la Pucioasa din data de 9-05-2010)
|