View Single Post
Vechi 11.05.2010, 11:56:29
costache marilena
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
ok, da-mi tu alta idee de expresie. Cum spui atunci cand omul vorbeste ce-i da Dumnezeu la un moment dat?

Tot ce facem sau zicem la un moment dat se intampla cu ingaduinta lui Dumnezeu, sub supravegherea lui si fara sa intervina. Se intampla uneori sa spunem sau sa facem lucruri intelepte, sa gasim solutii stralucite la probleme grele. Spunem ca Dumnezeu ne-a luminat mintea, deci a intervenit si a dat o mana de ajutor. As spune, deci, ca e vorba de ajutorul Tatalui, Fiului si al Sf. Duh.

Proorocia, de exemplu, sau aratarea lucrurilor ascunse, nu vin prin munca noastra , nu sunt cunoscute mai dinainte si totusi sunt de la Dumnezeu. La fel darul de vindecare sau minunile. Ele nu sunt rodul muncii noastre, ci darul lui Dumnezeu in acel moment.

Corect! Dar astfel de lucruri se intampla atat de rar oamenilor obisnuiti, atat de rar incat atunci cand se intampla (proorocia, aratarea lucrurilor ascunse, darul vindecarii,etc) nu suntem siguri ca sunt de la Dumnezeu. Ca sa ne ispiteasca, diavolul, recurge la tot felul de capcane. E foarte viclean! Aceste daruri pot fi de la Dumnezeu dar si de la ispitior si ca sa nu cadem in capcana dusmanului mai bine le ignoram si Dumnezeu nu se va supara.

Nu e vorba de a merita. Darul e dar, se da pentru ca Domnul e bun, nu pentru ca noi suntem supersfinti. iata ce spune Domnul:

" Dar după aceea, vărsa-voi Duhul Meu peste tot trupul, și fiii și fiicele voastre vor profeți, bătrânii voștri visuri vor visa iar tinerii voștri vedenii vor vedea.
Chiar și peste robi și peste roabe voi vărsa Duhul Meu." Ioil 3

"Dupa aceea" ce? Adica, cand "dupa aceea" - iarta-ma, eu nu recunosc citatul...

Dupa cum vezi, nu e vorba de sfinti, ci de marea gloata de oameni [fii, fiice, robi , batrani] peste care Dumnezeu a hotarat sa reverse Duhul Sau in aceste zile din urma.
Si totusi eu cred ca este vorba despre oameni care merita. Domnul nu-si revarsa Harul Duhului Sfant peste oameni pacatosi ( trufasi, mincinosi, dusmanosi, etc) Altfel de ce ne-ar cere cu insistenta sa ne lepadam de pacate?(trufie, fatarnicie, ura)? Evident ca sa putem lua Duh Sfant!