Citat:
Īn prealabil postat de heaven
Deci,dupa cum ai spus si tu,cel intunecat pandeste mai ales inlauntru fiintei noastre.Si tu te-ai lepadat de el?
Personal nu pot spune ca am reusit,desi duc o lupta permanenta cu mine in acest sens,de aceea te intreb.
|
Eu am spus clar ca cel intunecat este stapanul vazduhului si greu ii scapa ceva.
Iar daca vrei sa stii ce il alunga doar Rugaciunea si sfanta cruce il alunga. Dar biserica sa o aduci si in inima ta. Rugaciunea mintii dar si a buzelor. Iar daca il alungi putin sa nu te bucuri ca va cauta sa se intoarca la tine vicleanul si-atunci sa-i tragi iar cu rugaciunea in moalele capului. De aceea spune Mantuitorul rugati-va mereu.Nu dau eu lectii dar lupta mea asa o duc. Si-acum tin rugaciunea mereu. Sunt carti despre rugaciune care trebuiesc citite. De exemplu Vedere Duhovniceasca. In mod firesc singura ratiune a mintii omului este sa stea in rugaciune la Mantuitorul iar omul isi poate face treaba lui zilnica linistit. Si singuratate multa iti trebuie dupa modelul sihastrilor !
Mai depinde si de chemarea fiecaruia. Nu toti suntem lafel. Dar toti suntem robiti de diavol.
Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu miluieste-ma !