View Single Post
Vechi 11.05.2010, 13:08:20
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eclesiastul Vezi mesajul
Interesant punctul tau de vedere numai ca nu e biblic. Iti dau un exemplu concret din Sfanta Scriptura in care apostolul Petru il trimite pe cel ce a gresit la Dumnezeu pt a cere iertarea de pacate:
"Și Simon văzând că prin punerea mâinilor apostolilor se dă Duhul Sfânt, le-a adus bani,
Zicând: Dați-mi și mie puterea aceasta, ca acela pe care voi pune mâinile să primească Duhul Sfânt.
Iar Petru a zis către el: Banii tăi să fie cu tine spre pierzare! Căci ai socotit că darul lui Dumnezeu se agonisește cu bani.
Tu n-ai parte, nici moștenire, la chemarea aceasta, pentru că inima ta nu este dreaptă înaintea lui Dumnezeu.
Pocăiește-te deci de această răutate a ta și te roagă lui Dumnezeu, doară ți se va ierta cugetul inimii tale,
Căci întru amărăciunea fierii și întru legătura nedreptății te văd că ești".

Intrebarea mea pentru tine e, de ce nu l-a iertat Petru sau de ce nu i-a zis sa ii ceara iertare lui? Dupa cum bine vezi Petru l-a trimis la Dumnezeu pentru a primi iertarea.

Spovedania e buna pentru ca te ajuta sa iti marturisesti pacatele si sa primesti sfaturi pentru indreptare insa la spovedanie preotul nu poate ierta pacatele , numai Dumnezeu o poate face.

@eclesiastul
ce anume nu e biblic? unde scrie "oricate veti lega pe pamant, vor fi legate si in cer si oricate veti dezlega pe pamant, vor fi dezlegate si in cer? " in biblie sau in Mersul Trenurilor?

in biblia mea scrie negru pe alb.

Simon magul era un vrajitor, care robit de puterea duhurilor, uimea lumea cu vrajile lui.
A simtit ca apostolii aveau un altfel de putere si a crezut ca poate face trafic cu cele sfinte si poate cumpara Duhul Sfant cu bani.

Evident, Ap. Petru l-a mustrat si i-a zis „pocaieste-te de aceasta rautate a ta si roaga-te lui Dumnezeu, doar ti se va ierta cugetul inimii” .
Petru l-a trimis sa se caiasca si sa se roage iar dupa ce va fi dobandit cainta poate spera si la dezlegarea de acest pacat.

A nu se confunda cainta cu dezlegarea de pacat.
Cainta, plansul pentru pacat si-l face fiecare in taina inimii, omul singur cu Dumnezeu
Dar dezlegarea o da doar cel caruia Hristos i-a zis „oricate veti lega pe pamant, vor fi legate si in cer, si oricate veti dezlega pe pamant, vor fi dezlegate si in cer” .

In ortodoxie, s-a zis de nu stiu cate ori, ne marturisim pacatele pentru a primi dezlegare pentru a ne impartasi cu Trupul lui Hristos.
Nu putem sa-i cerem preotului sa ne dea Trupul lui Hristos fara ca el sa constate parerea noastra de rau si dorinta de indreptare. El nu are voie sa dea Trupul lui Hristos oricum si oricui, fara o cercetare in prealabil.

Cat despre Simon magul, mustrarea lui Petru l-a facut sa zica „ rugati-va voi la Domnul pentru mine, ca sa nu vina asupra mea nimic din cele ce ati zis” , adica a recunoscut in apostoli puterea investita in ei de Duhul Sfant.
Iar apostolii au dat acest har al Duhului Sfant, urmasilor lor prin punerea mainilor, care la randul lor au transmis-o mai departe si tot asa din secol in secol pana azi, in biserica care nu a intrerupt asta.