View Single Post
Vechi 11.05.2010, 18:00:38
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Cand Dumnezeu a creat acest pamant i l-a daruit cu dragoste omului sa-l stapaneasca:

"Dumnezeu i-a binecuvântat, zicând: „Creșteți și vă înmulțiți și umpleți pământul și-l supuneți; și stăpâniți peste peștii mării, peste păsările cerului, peste toate animalele, peste toate vietățile ce se mișcă pe pământ și peste tot pământul!” Facerea 1:28

Insa omul nu a pastrat ceea ce-i daduse Dumnezeu ci, ascultand de cel viclean, i s-a supus si i-a dat voie sa conduca el acest pamant, devenind stapanitorul acestei lumi. De atunci incoace omul culege rodul nechibzuintei sale.

Dumnezeu nu intervine peste vointa omului; daca i-a daruit omului pamantul i-l lasa pentru a face cu el ce doreste, chiar daca omul alege sa faca raul. Insa daca omul doreste sa se lepede de satan si sa scuture jugul lui de peste el, cerand ajutor lui Dumnezeu, Acesta il va ajuta si-l va sustine. Va fi langa el atat timp cat omul Ii va sluji si nu va mai accepta pe cel rau in viata lui.

Desi oamenii cu adevarat duhovnicesti sunt destul de putini, iar noi suntem ca niste oi in mijlocul lupilor, Hristos ne incurajeaza sa luptam cu pacatul pentru a fi liberi de jugul celui rau si a vedea imparatia cerurilor:

"În lume necazuri veți avea; dar îndrăzniți. Eu am biruit lumea." Ioan 16:33

"Supuneți-vă deci lui Dumnezeu. Stați împotriva diavolului și el va fugi de la voi." Iacov 4:7
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote