Citat:
În prealabil postat de AngelicaKroner
Citat:
Citat:
În prealabil postat de vsovivi
Puteroareaoarea ce vine din nisisip, de acolo de unde a rodit pisisikaa și a acoperit cu ghieruțele se pare că pe om îl îmbată și-l vrăjește mai tare decât orice beutură și omul ca o drosofilă melanogangster numai și numai acolo se învârte ca să se afle și ea adică el în treabă... Și până la urmă... ce-și caută omul cu mâna lui, ce-și face omul cu mâna lui, precis o să-și și găsească ce caută fiindcă urciorul nu merge mde multe ori la apă, uneori se întâmplă de alunecă și se sparge oricât s-ar crede că e vas de maurmură cu mare prețuire și nu e ca și celelalte, niște vase din pământ amestecat cu gunoi de oi și de capre...
|
Ai băut gaz, cumva, de ai eructațiile astea? Ia o pastilă, repede până nu ți se suie la cap.
|
Și dacă o să mi se suie la cap ce-am băut ce o să se întâmple? Te pomenești că îți faci griji pentru mine... Și ce pastilă să iau? Piramidon? Și cum să o iau cu cafeluță sau cu compot, cu cafeluță înainte de cafeluță? Sau cu compot înainte de masă? Sau n-ar fi mai bine să o beau cu sifon? Dar nu e bine nici cu sifon că iar o să fac gaze și o să am iarăși eructații, și uite așa o să mă învârt până amețesc într-un cerc vicios... vicios... deci cum zici să fac? Sau n-ai înțeles de unde vine putoareaoarea?
Și ce n-ai înțeles, păi stai să-ți explic, dar să ști că n-am băut. Iar pisisikaa e sigur de vină, fiindcă e a lui nenia și nenia o ține în lesă ca să-i facă în ciudă lui tanti grijania... că defapt boșii, pardon moșii ăștia, nu se înțeleg între ei decât atunci când își ghicesc ei în zaț la la final după câte o cafeluță din aia fierbinte, neagră și aburindă... exact așa de neagră ca și pisikaa neagră... care noaptea se urcă pe acoperiș chiar dacă Negru Vodă le-a luat scările... Deci nu e așa ușor de înțeles... iar ziua se duce și rodește pisikaa, care pe unde și acoperă cu nisisip... învățându-ne nenea apoi, pe noi ca să facem ca struțul... păi e frumos din partea lui? Că cică să ne liniștim de grijile pe care ni le-a împărtășit tanti grijania... păi tanti grijania se îngrijorează că iar o să vie inundația și o să i se inmoaie casa și nu o să mai aibă ea unde să fiarbă câte o cafia... deci vezi dumneata panică? Și cum anume parcă se leagă lucrurile unele de altele... de se încurcă ițele... și cazi în păcat fiindcă de nervi îți vine să înjuri, și dacă ai înjurat, ai hulit, nu te-ai răcorit cum ți se pare la prima vedere ci pur și simplu te-ai ars.