View Single Post
Vechi 11.05.2010, 19:39:44
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
Iertarea, cred eu, e o lucrare in desfasurare, incepe cu constientizarea pacatelor, cu cainta mea, cu plansul meu launtric, cu nelinistea si nestarea ca am alungat harul din mine, cu rugaciunea in taina inimii.
Apoi simt ca trebuie sa fac mai mult ca sa ma impac cu CEL pe care L-am ranit si alungat, adica sa Ii cer sa vina inapoi in sufletul meu, sa se salasluiasca harul din nou in mine, sa ma straduiesc sa nu mai repet .
Constientizarea pacatului, cainta si plansul sunt partea mea; faptele de dupa iertare, de asemenea. Iertarea , insa, este realizata de Dumnezeu in momentul in care spune :"te iert". Nu dureaza atat de mult.
Tinand cont ca nevoia de iertare este cea mai mare nevoie pe care o are lumea la ora actuala, din cauza pacatelor care apasa atat de cumplit omenirea , este nevoie sa stim exact cum o dobandim si ce trebuie sa facem pentru a o dobandi.

Prima conditie ar fi ca noi sa iertam mai intai:

"Că de veți ierta oamenilor greșealele lor, ierta-va și vouă Tatăl vostru Cel ceresc;" Matei 6:14

Apoi trebuie sa ne marturisim pacatul si sa ne pocaim de el:

"„Zis-am: Mărturisi-voi fărădelegea mea Domnului”; și Tu ai iertat nelegiuirea păcatului meu." Ps 31:6

"Dacă mărturisim păcatele noastre, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și să ne curățească pe noi de toată nedreptatea." 1 ioan 1:9

Iar daca avem aceasta promisiune din partea lui Dumnezeu, anume ca suntem iertati daca ne marturisim si daca iertam si noi, inseamna ca El va implini ceea ce a promis si ne putem baza pe cuvantul spus de El. Pacea pe care o avem in inima dupa fiecare marturisire este dovada ca pacatele noastre au fost sterse si in locul lor Dumnezeu a lasat pacea Sa.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14