Citat:
În prealabil postat de Miha-anca
Personal nu cred ca Danion doreste sa se rupa de Biserica. Nu am auzit de asa o rupere a lui Danion; si nu la asa ceva m-am referit. Intrebarea era pur si simplu: ce consecinte ar avea schimbarea calendarului acum? Din punctul meu de vedere, daca BOR schimba calendarul, ne intregim Biserica si ne-am alatura celorlalte Biserici, care au calendarul iulian.
|
Biserica este intreaga, schismatici sunt cei care au facut din calendar virtute si in baza acestei inchipuite virtuti au rupt comuniunea cu restul Bisericii.
Mai informeaza-te.
Citat:
Nu cred ca Danion are in vedere o noua schisma. Nu cu acest scop vorbeste.
|
De unde stii? Ai vorbit tu cu el personal? Sau naivitatea ta spune asta?
Citat:
Iar zvonuri in Romania... ca nicaieri. As zice sa nu mai coboram urechia la Radio-shantz.
|
Radio-shantz e chiar dl. Danion care isi permite sa faca afirmatii gratuite iar atitudinea schismatica este evidenta, chiar asa bine mascata cu logica a la Yoga si afirmatii "subtile", indirecte.
Citat:
Aceste vremuri cer mult curaj de la noi. Danion are curaj. Dar dintre noi, cati au?!? Iar vremurile devin tot mai grele si pline de prooroci mincinosi; cine ne va apara atunci, daca nu cineva cu curaj, cum este si Pr. Iustin Parvu?
|
Curaj fara minte este egal nebunie proasteasca.
Nu mai pune numele par. Iustin Parvu langa a lui Danion, ca schema asta nu mai tine.
Distantarea dintre cei doi este evidenta de acum.
Citat:
Practic sunt vremuri in care frica e la mare rang, nu curajul. Oare e o urmare a comunismului, pe care nu am reusit sa-l depasim cu adevarat, sau asa suntem noi, plini de lasitate?!?
|
Uite si statuia ridicata in cinstea noului Idol al crestinilui neortodox militant pe Internet: Maria Sa Curajul, virtutea suprema care scuza lipsa altor necesare virtuti: dreapta judecata, buna cuviinta, rabdarea, dreapta socoteala, etc.
Citat:
Ca crestini stim ca suntem plini de pacate. Oare nu ar fi bine sa ni le si gasim, care sunt si sa le eradicam?!?
|
Ba da, poti incepe cu vorbirea desarta.
Citat:
Acestea sunt doar intrebari retorice... sau poate nu tocmai retorice, daca e sa fim sinceri cu noi.
|
Bine ai zis "
daca" e sa fim sinceri..
Dar sinceritatea nu mai e asa de pret, cum e curajul de exemplu..