View Single Post
Vechi 11.05.2010, 21:16:25
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Constientizarea pacatului, cainta si plansul sunt partea mea; faptele de dupa iertare, de asemenea. Iertarea , insa, este realizata de Dumnezeu in momentul in care spune :"te iert". Nu dureaza atat de mult.
Tinand cont ca nevoia de iertare este cea mai mare nevoie pe care o are lumea la ora actuala, din cauza pacatelor care apasa atat de cumplit omenirea , este nevoie sa stim exact cum o dobandim si ce trebuie sa facem pentru a o dobandi.

Prima conditie ar fi ca noi sa iertam mai intai:

"Că de veți ierta oamenilor greșealele lor, ierta-va și vouă Tatăl vostru Cel ceresc;" Matei 6:14

Apoi trebuie sa ne marturisim pacatul si sa ne pocaim de el:

"„Zis-am: Mărturisi-voi fărădelegea mea Domnului”; și Tu ai iertat nelegiuirea păcatului meu." Ps 31:6

"Dacă mărturisim păcatele noastre, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și să ne curățească pe noi de toată nedreptatea." 1 ioan 1:9

Iar daca avem aceasta promisiune din partea lui Dumnezeu, anume ca suntem iertati daca ne marturisim si daca iertam si noi, inseamna ca El va implini ceea ce a promis si ne putem baza pe cuvantul spus de El. Pacea pe care o avem in inima dupa fiecare marturisire este dovada ca pacatele noastre au fost sterse si in locul lor Dumnezeu a lasat pacea Sa.

ai citat din profetul david dar ai uitat sa citezi un lucru important zis Hristos cu gura Lui
" oricate veti lega pe pamant, vor fi legate si in cer..." si " de nu veti manca Trupul Meu si nu veti bea Sangele Meu, nu veti avea viata in voi?"

In ortodoxie, marturisirea pacatelor e legata strans de primirea Impartasaniei.

Calea de la pacat la unirea cu Hristos e plina de capcane si inselatorii, e un drum neparcurs si daca nu avem un indrumator, ne mintim singuri, ne autoamagim.

Sfintii parinti ne indeamna ca in cele duhovnicesti sa nu ne incredm in parerea de sine si in propria minte pana nu-i despatimita (aici nu e vorba de inteligenta, ci de acea parte rationala care poate fi intunecata de pacat ). Iar despatimirea tine toata viata.

Tot ei ne zic sa ne ferim de autosuficienta si de a ne fi singuri propria masura, ca dreapta socotinta se dobandeste dupa multe incercari, dupa multe caderi si ridicari.

De aceea, nu mintea mea imi limpezeste taina unirii cu Dumnezeu, ci taina imi limpezeste mintea.