View Single Post
Vechi 11.05.2010, 21:19:43
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Chiar daca este sfant, mai poate si gresi. In rest, probabil a facut si a spus lucruri minunate - dar parerile lui despre sexualitatea cuplului casatorit sunt in parte neortodoxe. Asta o sa spun iarasi si iarasi, nu cu intentia de a rani, ci de a corecta ceva gresit.

De exemplu am vazut pe forum de curand citate de el care erau foarte frumoase si in spiritul patristic. Nu la astfel de lucruri ma refeream.

Si eu ma gandesc ca au fost exagerate spusele lui despre urmarile conceperii intr-un anumit moment. Se pare ca din toate cartile care au aparut numai doua le-a scris el (nu stiu care), restul sunt scrise de discipoli din amintiri.
Am acasa mai multe carti ale si despre Pr. Arsenie Boca.
Cele despre Pr. Arsenie Boca se intituleaza: "Marturii din Tara Fagarasului despre patintele Arsenie Boca" si este in mai multe volume.
Carti scrise de Pr. Arsenie Boca: "Rostul incercarilor", "Ridicarea casatoriei la inaltimea de taina" si "Fericirea de a cunoaste calea".
aceasta din urma incepe, nu intamplator cu motto-ul: "Toti cei ce umbla dupa placeri, de orice fel, nu vor scapa de primejdii, caci sub orice placere e incolacit un sarpe".
Sa le citim inainte de a ne da cu parerea si de a nu fi de acord cu Paintele.