Citat:
În prealabil postat de delia31
ai citat din profetul david dar ai uitat sa citezi un lucru important zis Hristos cu gura Lui
" oricate veti lega pe pamant, vor fi legate si in cer..." si " de nu veti manca Trupul Meu si nu veti bea Sangele Meu, nu veti avea viata in voi?"
|
Desigur, Hristos a zis aceste lucruri, dar e bine sa vedem cui le-a spus. Cand a spus " oricate veti lega pe pamant, vor fi legate si in cer..." erau prezenti acolo ucenicii, adica toti cei care-L urmau pe Hristos, inclusiv niste copii. Nimic nu ne da de inteles ca numai unii au voie sa lege si sa dezlege. Ideea este ca Hristos lucreaza prin cei ce sunt ai Lui iertand lumea, de aceea recomanda sa iertam si noi pe cei ce ne gresesc.
In ce priveste " de nu veti manca Trupul Meu si nu veti bea Sangele Meu, nu veti avea viata in voi" aceasta nu se refera la iertare [cel putin eu nu vad unde ar scrie asta] ci la "viata in voi insiva" , adica partasia cu Hristos care este Calea, Adevarul si Viata.
Citat:
În prealabil postat de delia31
Sfintii parinti ne indeamna ca in cele duhovnicesti sa nu ne incredem in parerea de sine si in propria minte pana nu-i despatimita (aici nu e vorba de inteligenta, ci de acea parte rationala care poate fi intunecata de pacat ). Iar despatimirea tine toata viata.
|
E bine sa nu ne incredem in parerea de sine, dar asta nu inseamna sa nu mai gandim deloc. Si Sfintii Parinti au gandit si nu cred ca ar fi acceptat sa renunte la darul gandirii. Pe de alta parte, atat timp cat Hristos inca mai sfinteste, inca se vor gasi oameni sfinti de la care putem invata.