View Single Post
Vechi 11.05.2010, 22:17:04
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

pentru costin_byby
Citat:
În prealabil postat de vsovi
Va inshelatzi amarnic shi fenomenul este profund autentic iar Hristos a vorbit prin Trambitza sa shi vine sa implineasca Apocalipsa.... Cei de acolo care sant din radacina sadita de Hristos prin sf Verginica au ascultare de BOR shi de Sinod shi nu sunt nicidecum o secta shi e o mare greshala sa te privezi de un mare prooroc asemenea lui Moise prin care Hristos a daruit atata proorocie cum n-a daruit niciunui prooroc al Vechiului Testament.... In opinia mea este cu adevarat Noul Ierusalim care se nashte shi trimite lumina shi curatzie in adevar shi dreptate de la Dumnezeu, iar denumirile sunt semnificative intrucat Hristos afirma ca din glodul de la pucioasa l-a plamadit pe Adam shi apoi pe Eva din Coasta Lui, Adam insemnand om. Shi se mai afirma ca pamantul Romaniei a fost primul care a ieshit din ape.... e bine ca cei interesatzi sa citeasca in fiecare zi de pe site-ul respectiv pentru ca altfel nu vor birui in lupta cu antihristmul lumii ce vine peste noi din toate directziile ca sa se intareasca.... Eu am citit cate ceva de acolo shi m-am convins ca nimeni nu putea vorbi asha daca nu ar fi fost Dumnezeu, Hristos prin glasul Trambitzei sale care in timpul ei a biruit mult, mult antihrist a biruit sarmana sfanta shi nevinovata fiind chinuita cu mult peste puterile vasului sau, dar n-au biruit dushmanii fiindca n-a lasat Dumnezeu.... Deci nu va pacalitzi ca nu e o secta shi nu va privatzi de binele ceresc sa nu patzim shi noi ca evreii care shi-au omorat proorocii shi sfintzii pentru duhul minciunii maririi de sine shi pentru lacomia shtiintzei lumii...... Citzitzi de acolo, Pricepetzi shi va vetzi convinge ca nu ma inshel! Bine ar fi ca apoi sa ascultatzi! Doamne ajuta-i pe cei ce aud acel cuvant dat prin Trambitza Domnului...
costin_byby:
Citat:
Mai Ovidiu tu cu ce duh afirmi ca e credinta dreapta acolo mah?
Cu Duhul Sfânt; El grăiește prin sfinți, se mărturisește prin prooroci întru venirea Sa, și se milostivește și de păcătoșii marii păcătoși mireni din poBor, așa cum sunt eu, deci „nimeni nu poate mărturisi Credința decât prin Mine” astfel că e dar de la Dumnezeu Duhul prin care mărturisec... eu nici un merit, și ce merit poate să aibă dobitocul care nu poartă jug căci și l-a scuturat de pe spinare? Deci am scuturat jugul străin și am luat Crucea... dar nu eu o car ci o Cară tot sărmanul Dumnezeu că eu nu pot.

Citat:
Ce nevoie mai au oamenii de alti prooroci cand toate profetiile s-au implinit in persoana lui Hristos.
Pâi atunci cum rămâne cu Apostolul Ioan, cum rămâne cu Apocalipsa, o lăsăm așa de izbeliști, o lăsăm neâmplinită? Sau precis ne-o fi mințit... nu? Deci profețiile nu sunt numai până la întrupare și înviere ci profețiile sunt până la sfârșitul veacurilor, sau n-ai citit cum vorbește Daniel despre ce are să se petreacă în zilele din urmă? Deci cu siguranță proorociile sunt proorocii iar cei ce nu primesc proorocii dau dovadă de mândrie și suficiență... defapt dovedindu-se că nu au priceput nimic findcă n-au făcut tocmai esențialul... n-au luat aminte... și de câte ori se spune la sfânta Liturghie ca să luăm aminte și să ne smerim și să rimim pe trimișii Domnului și pe prooroci și pe apostoli și pe sfinți...

Citat:
Rolul profetilor in VT a fost acela de a mentine vie nadejdea despre venirea Mantuitorului.
Atât? Doar nădejdea în venirea Mântuitorului și gata? Și pentru asta interpretau rolul celui aruncat în groapa cu lei sau al celui batjocorit sau al celui ucis... Rol greu aveau, dar Cine era Cel care le dădea un astfel de rol? Și unde îi trimitea și de ce îi trimitea dacă doar se știa care e rolul proorocilor și profeților, să nădăjduiască în venirea mântuitorului... și apoi să ce? Să nu-l mai asculte tot așa cum nu au ascultat de nici un prooroc?
Deci rolul profeților era ăla de a merge la cei la care era trimis și a mărturisi cee ce le grăise ... un Duh... Duhul Sfânt... și poborul îl credea pe prooroc exasct așa ca voi... Rar se mai îmntâmpla ca să mai creadă câte unul... deși de multe ori au reușit câte unii să întoarcă poborul la credință... dar n-a ținut mult... sărmanii îi pierdea duhul minciunii măririi de sine și iluzia bogăției și ajungea să nu mai împlinească ei legea și prooroci, ci îngâmfându-se își puneau nădejdea în idoli... iar idolii nu îi scăpau pe ei de necazuri așa că nu a mai fost cine să-și pună nădejdea în Mântuitorul că le era inima la idoli și la viclenii. Deci rolul lor era să îndrepte poporul pe Calea cea bună, și așa să-și pună nădejdea în venirea Mântuitorului.

Citat:
Si asta s-a implinit.Lumea e oarba,credinta e intunecata in unii din cauza proastei cunoasteri a credintei ortodoxe.
Din păcate se vede la domnia ta mai mult ca la alții... n-ai ce-i face.

Citat:
Cautati-va mah un manual de Teologie Dogmatica Ortodoxa ca nu costa decat 40 de lei.
Ce să faci cu manualul de dogmatică? Păi acolo precis scrie despre Cuvântul lui Dumnezeu, despre Apocalipsă, despre VT, despre NT, deci ce vrei să spui? Că în manualul de dogmatică este vre-o dogmă despre faptul că Dumnezeu nu poate să fie tocmai El Dumnezeu? Că voi asta susțineți că gata, duhul prooriciei s-a stins, proorocii au murit și Duhul ce din Tatăl purcede nu mai grăiește prin prooroci. Interesant, și zici că eu trebuie să-mi cumpăr manualul de dogmatică? Și nu tu ești cel ce trebuie să-l citești cu luare aminte?

Citat:
Nu va vindeti sufletul necuratului pe povesti eretice.
Bine spus, deci ia spune de unde e zvonul că Domnul grăiește eresuri ori că acolo grăiește necuratul? Ați continuat voi oare lanțul fariseilor din vechime care ziceau că are duh necurat, că cu belzebul scoate dracii, sau că e eretic și bagă în pobor dezbinare... păi voi pe Hristos și Duhul Lui îl primiți sau voi continuați și întrețineți minciunile scornicite de Ana și Caifa... ori poate vă place să vă ridicați călcâiul și să vă vindeți pe Domnul vostru... asemenea lui iscarioteanul. Și despre ce povești vorbești?

continuarea mai jos

Last edited by vsovivi; 11.05.2010 at 22:19:28.