Citat:
Mai,unii nu pun mana pe carte sa citeasca dar vor sa-si faca aura de profeti pentru bani si popularitate diavoleasca.
|
„Fiilor, puneți mâna pe carte. Nu s-o citești, că mulți o citesc, dar s-o înveți, s-o pricepi, s-o înțelegi. Fiule, fă-ți socoteala, și dacă nu știi s-o faci, cere la care o știe; și dacă ai învățat, ferește-te de mândrie și de a înstrăina învățătura.” (CLD 1971)
Citat:
Mantuitorul nu mai are nevoie nici de profeti nici de trambite mah,pentru ca are o Evanghelie a Sa care ne vorbeste tuturor si ne indruma spre tot ce ne este folositor spre mantuire.
|
Nu are nevoie de nimic după mintea unora, poate nici de credincioși nu are nevoie, și până la urmă nici de Evanghelie... Și cum ne vorbește Ea dacă sunt destui care nici nu pricep și nici nu cred ceea ce scrie acolo ci iată îi cred ei fărăndoială numai și numai pe savanții aristocrați care îi duc cu zăhărelul plasat în cafeluță, după cafeluță... Păi asta nu înseamnă că au ajuns credincioșii și poborul Domnului ca să creadă și să urmeze pe duhul lui mamona? Că ei au zis că Facerea nu e valabilă ci că e valabil bingbangul, și nici NT și uite zic și că Apocalipsa este doar așa o parabolă despre ceva din trecut, o poveste eretică, defapt despre niște biserici din vechime, de la începutul Creștinismului... Păi de aia e nevoie de trâmbițe și de prooroci ca să cheme pe toți cei rătăciți și pierduți prin murdăriile și mlaștinile gLumii... ca să pună mâna ei pe scripturi, pe tot Cuvântul lui Dumnezeuși să-L mănânce... căci dar este să-L cunoști și să te cunoască.
Citat:
Oricine invata cele lasate de Mantuitorul si urmasii sai se va mantui.
|
Păi trebuie să și aplici, că degeaba înveți ca la școală ca să știi, că a știi e mândrie, dar adevărata cunoastere vine prin căutarea smereniei cu oricechip fără a păcătui cu niciunchip.
Citat:
Pentru un bine-cunoscator al credintei noastre ortodoxe orice invatatura iesita din limitele hotararilor sinoadelor ecumenice este erezie.
|
Și cine a hotărât că e ieșită? Cine a lansat zvonul ăsta tâlhăresc? Sau voi credeți că gata Domnul numai la ucenici a dăruit Duhul, dar de Corneliu ai uitat? Păi nu ca voi trebuie să fie ortodox ortodoxul ci ca Iisus Hristos, Cuvântul lui Dumnezeu.
Citat:
Dar ce vb eu aici,ca tu probabil nici habar nu ai care sunt acelea,cate si ce hotarari s-au luat in ele.
|
Așa este, n-am habar, dar mai important decât să am habar este să nu judec pe nimeni, căci acelea nu sunt date ca să se joace unii de-a inchiziția ci sunt stâlpi ai Adevărului...
Citat:
Pai daca nu cititi...normal ca va pierdeti in elucubratii.
|
Uite că nu mă pierd ci încerc să citesc toate elucubrațiile unor colegi de forum chiar dacă îmi cam pierd vremea mândrindu-mă.
Citat:
Pune-ti mana pe cartile Sfintilor Parinti si cereti sfaturile preotilor.
|
Bun sfat... Dar tot degeaba dacă vă folosiți de ele ca să alungați pe proorocii și sfinții trimiși de Dumnezeu. Căci vă pierdeți voi timpul de data asta dacă așa veți face.
Citat:
Nu-i mai criticati si cautati sa invatati de la ei inainte sa dati sfaturi pierzatoare de suflet la altii.
|
Crezi că o să-ți pierzi sufletul citind din Cuvântul lui Dumnezeu? Da, ai dreptate și fericit este cel ce-și va pierde sufletul său pentru Mine. Căci oricine va încerca să-și câștige sufletul și-l va pierde dar cine și-l va pierde pentru Mine și pentru Evanghelia Mea, acela și-l va câștiga. Cam așa ceva. Deci chiar sfaturi pirzătoare de suflet am dat. Păi nu e mai bine să-l pierzi pentru Dumnezeu decît să-l oferi gratis lui mamona sau păcatelor sau iată trufiei de a nu primi pe prooroci?
Citat:
Si nu o spun cu rautate dar prostia unora loveste sufletul altora si asta este strigator la cer.
|
Sunt convins, și n-ai ce-i face, că ce-și face prostul cu mâna lui crezând pe fățarnicul înțelept îmbrăcat în haină sfântă se chiamă hulitor la cer, dar cine-l poate opri pe sărmanul prost... dar pe vicleanul fur răpitor ce nu știe decât să înjunghie și să risipească și să prade, pe ăla Cuvântul lui Dumnezeu îl va opri, deci puterea Lui Dumnezeu.
Citat:
Iertare frate ca nu cu rautate cuvintez ci cu duhul a tot binele salvator de suflet.
|
Păi să știi că printre emanații și reemanații salvatori ca să fac front comun cu ei să știi că nu doresc să particip, și nu cu răutate spun dar poate mă miluiește Dumnezeu ca să-mi pierd sufletul pentru El și pentru Evanghelia Lui, mărturisind Adevărul că poate m-o pomeni și pe mine când va veni întru Împărăția Lui.