Citat:
În prealabil postat de Fani71
Chiar daca este sfant, mai poate si gresi. In rest, probabil a facut si a spus lucruri minunate - dar parerile lui despre sexualitatea cuplului casatorit sunt in parte neortodoxe. Asta o sa spun iarasi si iarasi, nu cu intentia de a rani, ci de a corecta ceva gresit.
De exemplu am vazut pe forum de curand citate de el care erau foarte frumoase si in spiritul patristic. Nu la astfel de lucruri ma refeream.
Si eu ma gandesc ca au fost exagerate spusele lui despre urmarile conceperii intr-un anumit moment. Se pare ca din toate cartile care au aparut numai doua le-a scris el (nu stiu care), restul sunt scrise de discipoli din amintiri.
|
Am asistat odata la manastirea frasinei , la o discutie intre un calugar si un mirean. Vorbeau despre Stefan cel Mare. Calugarul sustinea sfintenia lui Stefan cel Mare iar mireanul aducea contraargumente. Si uite asa se certau ei. In fine... nu se certau , discutau. Si acum va spun eu pererea mea. Pai voi credeti ca asta ne face pe noi mai credinciosi?asta ma face pe mine mai credincios?
Pai nu! Si apoi mai este un lucru. Sfintii sunt canonizati de biserica.Deci gata! Nu mai este treaba noastra , a mirenilor. Noi sa ii respectam si gata.Pt ca nu pe mine ma trage la raspundere de cine este canonizat si cine nu. Pe mine ma intreaba daca am respectata credinta sau nu. Daca am am fost un om bun , sau nu. Daca am respectat cele 10 porunci. Multe din problemele care se discuta aici trebuiesc sa le le discute preotii nu noi mirenii.
Si un lucru de capetenie: Nu se poate vorbii de credinta da nu ai credinta. Vorbesc de credinta traita cu toata simtire ta.