View Single Post
Vechi 11.05.2010, 22:53:07
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
@Fani -
"Deci se poate ca cineva să fie și însurat cu femeie, și în același timp să fie cu băgare de samă și la rugăciune; însă asemenea rugăciune se face mai cu amănunțime prin înfrânare."

Eu raman la ideea totusi ca aceasta idee de abstinenta este legata de "curatia" actului de impreunare in sine si ca nu are a face cu timpul acordat si cu timpul pentru rugaciune, sau concentrare la rugaciune sau altceva.
Ma gandesc eu ca de aceea s-a ales ca Maria sa ramana fecioara mai departe, si sa nu se marite cu Iosif, sau altcineva. Este f.importanta curatenia trupeasca in sine, a nu te atinge de sexul opus.
Iisus a fost si el lasat fara sotie, fara copii, fecior. Deci si acolo...curatia trupului este esenta.
Cred ca asta este esenta in toata aceasta discutie si asa au vazut Sf.Parinti.
Acum cum se impaca aceasta idee cu familia, casatoria. Nu mi-e clar.
Se deschide o portita, dar nu prea mult si daca s-ar putea sa se faca fara deschiderea portitei familia...
Singura problema este zamislirea de prunci. Fara unire trupeasca ea nu este posibila. Sa faci prunci, sa nu te abtii, dar sa te abtii ca sa te rogi mult si profund.
Nu stiu cum se poate asta.
Cum se poate credinta si viata de familie? Dupa scripturi nu prea se poate. Credinta inseamna, dupa scripturi sa te daruiesti total Domnului, rugaciunii, bisericii. Nu mai ai loc de altcineva...
Relatiile intime intre soti nu sunt necurate, Sophia. De aceea s-a lasat Taina casatoriei.
Unii oameni au preferat sa nu se casatoreasca nu din cauza "necuratiei" relatiilor trupesti ci pentru ca au ales a trai o viata desprinsa de cele pamantesti.
Vorbesti despre Sf. Maica a Domnului. Ce ar fi putut ea face in viata mai mult decat a facut? Crezi ca exista vreun lucru pe pamant pe care ea l-ar fi putut dori? Eu zic ca nu.'
La fel si in cazul multor sfinti.. dupa ce au dobandit Harul Sf Duh.. ce le mai trebuia in aceasta lume?
In fond, scopul casatoriei este tot mantuirea. Casatoria este o scoala in care sotii invata sa iubeasca, sa daruiasca, sa renunte la propriile dorinte, sa invete generozitatea sufleteasca, sacrificiul etc.