Citat:
În prealabil postat de Danielalex
Am asistat odata la manastirea frasinei , la o discutie intre un calugar si un mirean. Vorbeau despre Stefan cel Mare. Calugarul sustinea sfintenia lui Stefan cel Mare iar mireanul aducea contraargumente. Si uite asa se certau ei. In fine... nu se certau , discutau. Si acum va spun eu pererea mea. Pai voi credeti ca asta ne face pe noi mai credinciosi?asta ma face pe mine mai credincios?
Pai nu! Si apoi mai este un lucru. Sfintii sunt canonizati de biserica.Deci gata! Nu mai este treaba noastra , a mirenilor. Noi sa ii respectam si gata.Pt ca nu pe mine ma trage la raspundere de cine este canonizat si cine nu. Pe mine ma intreaba daca am respectata credinta sau nu. Daca am am fost un om bun , sau nu. Daca am respectat cele 10 porunci. Multe din problemele care se discuta aici trebuiesc sa le le discute preotii nu noi mirenii.
Si un lucru de capetenie: Nu se poate vorbii de credinta da nu ai credinta. Vorbesc de credinta traita cu toata simtire ta.
|
1. Parintele Arsenie Boca nu a fost canonizat.
2. Sigur, nu foloseste prea mult duhovniceste sa discuti sfintenia cuiva. Mai bine incercam sa devenim noib sfinti. Eu nu asta vroiam sa discut, am indraznit doar sa spun ca p. Arsenie nu are dreptate intr-un punct si am fost acuzata ca nu respect sfintii.
Si atunci cand spun ca un anume sfant poate nu are dreptate intr-un punct (caci sfintii nu sunt Dumnezeu, nu?) nu inseamna ca ii contest sau discut sfintenia.
3. Nu vad de ce noi mirenii, oameni botezati care am primit Sf Duh si ne impartasim, nu am putea discuta de probleme de credinta, de ce numai preotii? Ei au primit un har pentru a sluji Tainele, nu neaparat pentru a discuta de probleme de credinta.