Citat:
În prealabil postat de maria-luisa
Ce anume fac aceste trambite?
|
Au trecut la Domnul 6 din ele.
Citat:
Si tot nu mi-ai raspuns la intrebarea: cu ce este mai mare sf Veronica decat Moise?
|
Cred că ți-am răspuns și era vorba de sf. Verginica și nu de proorocița Veronica de la Vladimirești căci „proorocia lui Veroncia a păpat-o pisikaa fiindcă a pismuit-o pe Verginica”. Deci iată mă citez: „...dar ea este mai mare ca Moise fiindcă Darul peste Dar dăruit prin sf. Verginica și toate cele 7 trâmbițe Apocaliptice este mai mare decât darul dăruit prin Moise. Căci prin Moise s-a dăruit legea veche ca să se închidă prin ea tot păcatul în scripturi iar prin Cuvântul lui Dumnezeu s-a dăruit Credința peste Credință deci ea e Calea ce duce spre dobândirea făgăduinței. Și așa este mai mare că ea s-a smerit mai mult... pe cînd Moise s-a îndoit o singură dată dar suficient și iată că nici el sărmanul n-a mai intrat în pământul făgăduinței ci doar l-a văzut de pe munte și doar Ioșua și Caleb fiul lui Iefone au intrat cu copiii dar niciunii n-au intrat în odihna lui Dumnezeu.” (E vorba de piatra de la Rifidim unde s-a îndoit Moise probabil în speranța ca să apere poporul și să nu lovească mânia Lui Dumnezeu pe răzvrătiți și nemulțumiți și uitucii necredincioși)
Citat:
Credinta peste credinta? Cum asa? Moise care a mers cu poporul evreu prin pustie, care a primit Tora de la Dumnezeu si a crezut in Unicul Dumnezeu,( Cel care i-a condus prin desert atata timp), nu a avut credinta?
|
A avut și el credință, foarte multă credință dar aici nu e vorba de care din ei a avut mai multă credință ci prin cine a dat Dumnezeu mai mare dar. Și mai mare dar a dat Dumnezeu celor de pe urmă decât celor dintâi.
Citat:
Zau asa: chiar ne permitem sa-l judecam pe Moise ca s-a indoit ? Pe ce baze ai mai fi avut tu sa spui ceva acum? Pe bazele indoielii lui?
|
Păi nu eu îl judec ci este scris că s-a îndoit la piatra de la Rifidim, pierzând pământul făgăduinței căci n-a mai intrat în el, ci doar copiii au intrat conduși de Iosua și Caleb fiul lui Iefone... dar nici copiii nu au intrat în odihna Domnului și pentru asta a proorocit David o nouă zi, atunci când vor auzi glasul Domnului zicând: „Astăzi dacă auziți glasul Domnului să nu vă împietriți inimile voastre” .Iar cei ce vor intra în odihnă sunt cei ce vor moșteni făgăduința prin Credință în Iisus Hristos, Cuvântul lui Dumnezeu, căci Tatăl a poruncit că: ”El este Fiul Meu preaiubit, întru Care am binevoit, de El să ascultați.”
Citat:
A inlaturat laudata Credinta peste Credinta tot pacatul din lume pentru ca legile lasate de Dumnezeu sa nu-si mai aiba sensul?
|
Păi nu ți-am răspuns : „Foarte bun citatul și se potrivește perfect deci poate ar trebui
recitit ,
tot”; Căci chiar AngelicaKroner a dat citatul:
"Acum însă, după ce ați cunoscut pe Dumnezeu, sau mai degrabă după ce ați fost cunoscuți de Dumnezeu, cum vă întoarceți iarăși la înțelesurile cele slabe și sărace, cărora iarăși voiți să le slujiți ca înainte?
Țineți zile și luni și timpuri și ani?
Mă tem de voi, să nu mă fi ostenit la voi, în zadar."(Gal.4,9-11)
Deci despre zilele și lunile și timpurile și anii... închinate legii, robiei, trupului, mândriei faptelor legii, despre ele e vorba că nu mai trebuiesc ținute... căci astfel omorâți zilele, vă omorâți timpul.
Citat:
Fiii lui Dumnezeu? Care sunt? Sau poate vrei sa spui fiii oamenilor? Cei care-s Fiii lui Dumnezeu, fii convins ca-L respecta pe Dumnezeu...
|
Păi citește cum au primit fiii oamenilor înfierea și cum sunt ei fiii lui Dumnezeu... prin darul Duhului Sfânt... pentru ascultarea și urmarea Credinței... binecuvântându-se împreună cu Avraam toate Neamurile prin Iisus Hristos, Cuvântul lui Dumnezeu, căci lui Avraam a fost dată făgăduința pentru că Credința lui în Dumnezeu i s-a socotit lui dreptate și prin semeția lui a venit Iisus Hristos în gLume și astfel s-au binecuvântat toate neamurile, primind ascultarea de Cuvântul lui Dumnezeu... prin Credință.
Deci sunt convins că fiii lui Dumnezeu Îl respectă pe Tatăl primind pe Fiul și pe Duhul, iar tot cel ce primește pe prooroci și pe sfinți și pe trimișii și slujitorii Domnului pe Mine mă primește, adică pe Iisus Hristos Domnul nostru. Iar cei ce Mă iubesc pe Mine sunt cei ce plinesc Legea Mea. Iar Legea Cea Nouă este ca să ne iubim unii pe alții.