Calugaria nu e o joaca?Ea este de fapt oastea lui Hristos.Odata ce ai intrat,nu mai dizertezi.E bun lucru monahizmul,pacat ca astazi lumea daca aude ca te faci calugar rade de tine.Se inplinesc cuvintele mantuitorului"daca pe voi va va ura lumea,sa stiti ca mai inainte de toate pe mine m-au urat".
Muntele Athos cred ca e un loc unde fiecare ar vrea sa-si odihneasca sufletul.Nu am fost acolo, dar stiu ca din schiturile romanestii,cel mai bine e la Lacu,unde pr.Stefan e mult apreciat.Din cele grecesti,de multi e considerat ca manastirea Vatoped e foarte induhovnicita,si aceasta o zic nu grecii,ci si rusii si romanii si toti,caci toti suntem intru Hristos Iisus.Daca vrei sa pleci,te va ajuta Domnul si vei ajunge,iar daca nu vei reusi,nu te intrista,fie nu e momentul,fie e o alta cauza.Amintestiti de pr.Porfirie care nu a stat la Athos,cai era bolnav si cum se reintorcea,iarasi se inbolnavea,cred ca Domnul a vrut sa stea acolo unde era,ca sa-i ajuta pe bietii cresrini.Roagate si Domnul te va calauzi ce sa faci.
|