KLAUS KENNETH-interviu
Cum înțelegi traseul acesta de la protestantism la Ortodoxie? Chiar a trebuit să te poarte Dumnezeu prin toate celelalte vămi până a te aduce la El? Nu era mai ușor să intri în creștinism prin poarta Ortodoxiei?
Mie îmi pică mereu greu fisa… Nu uitați, am avut nevoie de două milioane de kilometri ca să ajung la Adevăr. Eu nu sunt așa de rapid (râde).
Ortodocșii sunt un popor tare adormit, ei nu fac publicitate, nu fac evanghelizare. Protestanții merg miercurea sau duminica, atunci când e târg, prin comunități și împart fluturași. E clar că e vorba și de bani - pastorii au nevoie de ei -, dar măcar fac ceva! Până acum, în toată viața mea, nu am întâlnit niciun ortodox, în afară de mine (râde), care să-I facă reclamă sau publicitate lui Hristos. Și pe câțiva dintre clericii noștri, cu putere de decizie și răspundere în Biserică, i-aș pișca un pic, să le vină mai mult sânge în vine, să îi pun pe drumuri, pentru că dacă ei rămân închiși în Biserica lor ca într-o închisoare, atunci înseamnă că în lume lucrează puternic yoga, zen, satanismul și toate celelalte, în timp ce ortodocșii moțăie frumos în bisericile lor. Trebuie să mă scuz - poate că ei chiar fac ceva și eu nu știu -, dar chiar nu am văzut astfel de lucruri! Și am fost în Rusia, în Grecia, în Bulgaria, în România… Nicăieri nu am văzut acțiune.
Și nu ți-a dat tocmai asta de gândit că poate locul tău nu e în Ortodoxie?
Faptul că nu fac publicitate?
Și că noi, ortodocșii, suntem atât de adormiți, în vreme ce tu ai nevoie de atâta viață, tărie și curaj al mărturisirii?
Da, numai că voi, adormiții, aveți Adevărul! Asta am văzut asta cu ochii mei, prin modelele pe care le-am întâlnit. Nu mai trebuie decât să vă treziți un pic și să faceți și partea aceasta, a evanghelizării. Dar oare nu ați citit Biblia? Acolo scrie doar foarte clar: Mergeți în toată lumea și răspândiți vestea cea bună! În Rusia și, de fapt, nu numai acolo, ci și aici și peste tot, baptiștii, metodiștii sunt foarte activi și vă fură oamenii. Ar fi cazul să reacționați!
|