Citat:
În prealabil postat de AlinB
Pai tocmai El a zis "nu te increde in parasuta principala" adica in constiinta ta care poate fi partinitoare si corupta de pacat, du-te si marturiseste-ti pacatele.
Ceea ce tu nu faci. Nici fata de preot (pastor sa zicem) nici fata de tovarasii de credinta, cum se practica in primele veacuri.
"Mărturisiți-vă deci unul altuia păcatele și vă rugați unul pentru altul, ca să vă vindecați, că mult poate rugăciunea stăruitoare a dreptului. " (Iacov 5:16)
Asa ca atunci cand tu nu faci asta, de fapt nu ai incredere in Dumnezeu ci ignori pe Dumnezeu ignorand si rastalmacind Scriptura.
|
Ne invartim in cerc. Daca e vorba de constiinta nu poti sti a cui e mai corupta: a mea sau a altuia, caci fiecare se crede bun. insa chiar constiinta este o lumina lasata de Dumnezeu pentru a ne lumina calea. Atunci cand pacatuiesti spui ca te mustra constiinta. Te mustra pentru ca Duhul Sfant lucreaza prin constiinta ta. Asa ca fiecare da socoteala inaintea lui Dumnezeu.
Fii linistit ca am fost si eu la marturisire , insa daca pacatuiesc si nu am la cine marturisi nu voi sta cu pacatele peste mine si I le voi marturisi imediat Domnului. In El pot avea incredere ca e un martor obiectiv si ca este oricand langa mine sa ma asculte si sa ma ierte daca ma pocaiesc .