View Single Post
Vechi 12.05.2010, 15:08:54
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu Vezi mesajul
Deci tu esti de parere ca daca respectivul nu da "cat se cuvine", n-ar trebui cununat. Iti pot insira o droaie de citate din Scriptura care contrazic aceasta atitudine. Dar cred ca le stii si tu...

Eu cred ca preotul care constientizeaza ca casatoria lui este cu Hristos va cauta in primul rand cuvintele Acestuia, "si toate celelalte i se vor adauga lui".
Deci am spus eu asta? Asta o fi o exagerare...dar nu ajunsesem acolo, ci la faptul ca mi se pare absolut normal sa ia in considerare toti mirii, ca macar pentru Cununia Religioasa sa dea cat sunt dispusi sa dea pe paharele mirilor, marturii, sau pe aranjamentul de flori de pe masina, sau nu ti se pare normal?

In primul rand cred ca ar trebui sa dam preotului, Bisericii, deci lui Dumnezeu, sa aducem jertfa acolo, si dupa pentru aranjamente, meniu, rochie de firma, costum asisderea, sau alte farafastacuri!

Daca vorbim de cei saraci, sa fim seriosi...nu cred ca ramana ei necununati, dar asta e asa ca...sa varsam niste lacrimi soricesti, insa preoti care cununa si fara bani, tot sunt.

Eu cand m-am cununat nu mi-a zis parintele nicio suma, absolut nici una...nici un tarif, deci nimic de BANI, doar s-a bucurat pentru noi, ne-a spovedit, ne-a dat sfaturi, si s-a conformat dorintei mele de a stabili Cununia religioasa la ora la care imi convenea...asa ca ce vorbim aiurea, si judecam ca sa ne aflam in treaba, sa parem profunzi, si preocupati de coruptia care stapaneste pe toti preotii, in timp ce noi nu mai putem de cinste si credinta?

Biserica unde m-am cununat e in targul Orasului, si nu are peretii pictati, si stiu ca saracutul preot si-ar dori sa realizeze acest lucru...dar sa nu exageram de acum cu mirii necununati, si goliti de bani...ca lucrurile nu stau deloc asa!

Preotul asta mi-a dat si carti cadou, si prietenei mele care vine din an in Pasti in tara...deci cum de eu cunosc dom'le si preoti model, si pe forumul asta sufera unii de tristete cronica atunci cand se gandesc la decadenta si opulenta preotilor?
Reply With Quote