Citat:
În prealabil postat de anna21
Relatiile intime intre soti nu sunt necurate, Sophia. De aceea s-a lasat Taina casatoriei.
Unii oameni au preferat sa nu se casatoreasca nu din cauza "necuratiei" relatiilor trupesti ci pentru ca au ales a trai o viata desprinsa de cele pamantesti.
Vorbesti despre Sf. Maica a Domnului. Ce ar fi putut ea face in viata mai mult decat a facut? Crezi ca exista vreun lucru pe pamant pe care ea l-ar fi putut dori? Eu zic ca nu.'
La fel si in cazul multor sfinti.. dupa ce au dobandit Harul Sf Duh.. ce le mai trebuia in aceasta lume?
In fond, scopul casatoriei este tot mantuirea. Casatoria este o scoala in care sotii invata sa iubeasca, sa daruiasca, sa renunte la propriile dorinte, sa invete generozitatea sufleteasca, sacrificiul etc.
|
1. Dar de ce sa se desprinda de astfel de lucruri pamantesti? Sunt ele rele, impiedica ele credinta? Fie ele hrana, sau familie, sau haine.
In fond toata existenta este pamanteana: mancat, dormit, mers la toaleta, citit, rugat, mers la biserica, muncit. Totul este pamantean, omenesc. Sfintii, acolo in cer nu fac asa ceva.
2. Nu stiu sa-ti raspund la intrebare. Nu stiu cum te simti dupa ce ai primit Duhul Sfant ca cei mentionati de tine. Noua nu ne este dat.
Poate ca asa este, nu-ti mai trebuie nimic.
Cumva, spunand asa de Maica Domnului se intelege ca o femeie care a facut un copil, gata a facut totul si nu mai are ce sa-si doreasca.
Repet, nu stiu cum se simteau Maica Domnului si alte sfinte, daca pentru ele credinta insemna totul.
Poate ca da, dar poate ca pe atunci nu puteau altceva (?)
Maica Domnului a fost menita in acest fel, sa ramana fecioara, curata.
Ar fi putut sa-si doreasca sa se marite, sa mai aibe si alti copii, sa lucreze ceva, stiu eu?
Dar pe atunci asa era (si mai sunt cazuri si astazi).
Si Anna - legat de ceea ce ii souneai lui Fani.
De asceza din alte motive lumesti. Pai tocmai ca nu pui postul in cui. Daca tu nu poti fi cu sotul in anumite zile, se cheama tot asceza, tot post!!!!!
De ce nu????
Care este problema, explicatia si diferenta, in a tine post in alte zile decat cele fortate de biserica?
Daca este asa cum spui tu si relatiile intre soti nu sunt murdare, ci doar trebuie sa le opresti ca sa poti sa te rogi, atunci se poate asta in orice zi.
Unul se roaga joi, altul vineri.
Care este diferenta? Eu asta nu pricep.
De ce ne legam la post de anumite zile? Rugaciunea nu este aceeasi mereu?