View Single Post
Vechi 12.05.2010, 16:25:49
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
Are si Legea asta lasata de Dumnezeu rostul ei, ca de aia a lasat-o Dumnezeu. Daca s-ar respecta macar cele zece porunci de catre toti oamenii, am trai intr-o lume mai buna. Toti defileaza incoace si-ncolo, vorbind de dragoste, in timp ce-si dau in cap unul la altul. Halal dragoste!
Păi nu le-a desfințat Domnul ci El a întărit Legea și Proorocii, dar Legea Veche, Cele Zece Porunci și tot ce a dat spre a fi ținut de Israel de la Adam și Noe și Ilie și Moise până la Ioan Botezătorul este pentru cei necredincioși și tari la cerbice care trebuiau cercuiți la învârtoșarea inimii ca să audă, și este o lucrare pentru firea trupească, o călăuză, prin care oamenii să se poată apropia de Iisus Hristos prin Care a venit plinirea făgăduinței făcute de Dumnezeu lui Avraam pentru credința lui, iar apoi Legea s-a dat prin Moise, dar Harul Duhului Sfânt a venit prin Hristos, și făgăduința Credinței și Binecuvântarea nu vine din Lege ci a fost dată lui Avraam această făgăduință pentru credința lui în Dumnezeu cu 430 de ani înainte de a fi dată Legea. Iar Legea nu poate schimba făgăduința ca să iasă din ea o altă făgăduință. Deci „mai înainte de Avraam sunt Eu” și din faptele legii nu te poți îndreptăți ci creștinii sunt îndreptățiți prin Credință.

Dar sigur că trebuie să plinești și cele 10 porunci dacă ai căzut din Credință, dacă iar ești robit de firea trupească, și făcându-le vei fi viu în Domnul pe Cale, dar credincioșii nu au nici o robie ori datorie, ci ei, având Credința, se desăvârșesc prin Har ca femeia liberă a Ierusalimului Ceresc, Noul Ierusalim, dar dacă tu vrei să te desăvârșești atunci trebuie să te lepezi de tine însuți, să vinzi tot ce ai și să împarți săracilor, să-ți iei crucea ta și să-i urmezi lui Iisus Hristos, Cuvântul lui Dumnezeu, până unde va fi, până dincolo de mormânt, pe golgota, în iad, în Rai, oriunde, în veșnicie. Căci acolo unde va moșteni El vom primi și noi prin El făgăduința odihnei și fericirii, Viața Veșnică, ca fii ai binecuvântării și nu ai blestemului legii, căci blestemat este cel de sub lege și el se luptă și prigonește pe cel ce este în Credință, căci fiul lui Agar, deși și el fiu al lui Avraam nu a moștenit ca Isaac făgăduința Credinței ce s-a dat fiului născut din Sarra care este născut nu din fire bărbătească ci din făgăduința lui Dumnezeu.

Deci de aia e mai mare Darul prin sf. Verginica decât Darul prin Moise căci prin Credința în Cuvântul lui Dumnezeu vine de sus biruința împotriva acestui veac viclean și desfrânat, rău și fățarnic, veac necredincios:

„... Ce a fost cu Moise? Ce a fost cu Avraam? Ce a fost cu Ilie, ? Ce a fost cu Noe? Voi sunteți mai mult decât aceștia, măi tată. Sunteți cei de pe urmă, sunteți sfârșitul acestui veac.
... În curând se va da pe față că un singur Dumnezeu este și o singură lucrare și un singur plan este.
... Israele, Israele, copilașii Mei, pe cei care v-au dus pe voi în temniță, Eu i-am certat și i-am alungat și am luat cheile din mâna lor.”(CLD 15-04-1973)

Last edited by vsovivi; 12.05.2010 at 17:31:02.