View Single Post
Vechi 12.05.2010, 17:55:50
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit un comentariu al Danei

Hristos a inviat!
Am fost la o conferinta a lui Klaus si i-am citit cartea. Nu am gasit nimic smintitor in ea, considerand ca protestantismul a fost doar un pas catre ortodoxie. Klaus nu avea cum sa cunoasca direct ortodoxia, dar a cunoscut-o pana la urma.

Motivele pentru care cred ca este importanta marturia lui, pe scurt:
- orice om, oricat de pacatos ar fi si oricat de afectat de lipsa de iubire din copilarie, cu mila Domnului isi poate reveni; Klaus este un exemplu viu
- explica extrem de clar, logic si usor de inteles inselarile din yoga, hinduism, budism
- ne arata ca ORICINE poate sa aiba o relatie vie cu Domnul, prin liturghie si rugaciunea inimii, rostita pe cat posibil in permanenta; nu e suficient sa mergem la liturghie ca sa bifam prezent si atat.

Klaus a petrecut cateva zile cu parintele Rafail Noica, atat anul trecut, cat si zilele acestea. In conditiile in care parintele Rafail nu mai iese deloc in lume, s-a izolat pentru a se putea ruga in liniste pentru neamul romanesc. Parintele Rafail si Klaus au oarecum aceleasi radacini, prin parintele Sofronie.

Un mic detaliu despre intalnirea de anul trecut. Conferinta din Constanta a fost ultima, era tarziu, atat Klaus cat si traducatoarea si soferul erau foarte obositi, asa ca le-am oferit cazare. Dar a doua zi era duminica, si pentru a prinde avionul ar fi fost necesar sa plece din Constanta cu putin inainte de terminarea liturghei. Acest lucru a fost considerat de neacceptat.