View Single Post
Vechi 12.05.2010, 19:30:34
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
Traditiile si obiceiurile unui popor tin de identitatea si cultura acelui popor. Sunt lucruri foarte bune. Dar, nu trebuie sa aiba nici o legatura cu crestinismul.

Poate ca Dumnezeu nu s-ar supara daca s-ar vopsi oua, dar nu cu ocazia sarbatorilor de Pasti.

Am zis, poate nu s-ar supara, desi stiu ca un obicei pagan nu este placut niciodata lui Dumnezeu.

Este foarte bine cand crestinii din confesiuni diferite socializeaza si se ajuta intre ei. Nu asta era problema.

Da exact, un popor fara traditii este un popor fara identitate, ouale, cozonacul , mielul, insotesc bucuria invierii, nu se fac cu scop religios, chiar daca unii crestini mai necunoscatori cred ca toate acestea au legatura directa cu credinta desi nu-i asa,
toate acestea sunt o manifestare etnologica care insoteste credinta
Si ma gandesc ca Dumnezeu nu se potigneste chestiuni gen ou rosu, pasca, cozonac
noi nu suntem roboti, asa ca avem nevoie de frumos de creatie,traditie de identitate, si credinta e cu treburile ei, obiceiurile la fel
Si pe mine ma bucura cand crestinii se ajuta intre ei

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)

Last edited by danyel; 12.05.2010 at 19:32:51.