View Single Post
Vechi 12.05.2010, 23:53:14
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Ia uite ce zice Eclesiastul:

"Bucură-te de viață cu femeia pe care o iubești în toate zilele vieții tale celei deșarte, pe care ți-a hărăzit-o Dumnezeu sub soare; căci aceasta este partea ta în viață și în mijlocul trudei cu care te ostenești sub soare." Ecl 9:9

Iar Sf Ap Pavel pune punctul pe I:

" din cauza desfrânării, fiecare să-și aibă femeia sa și fiecare femeie să-și aibă bărbatul său.
Bărbatul să-i dea femeii iubirea datorată, asemenea și femeia bărbatului.
Femeia nu este stăpână pe trupul său, ci bărbatul; asemenea nici bărbatul nu este stăpân pe trupul său, ci femeia
Să nu vă lipsiți unul de altul, decât cu bună învoială pentru un timp, ca să vă îndeletniciți cu postul și cu rugăciunea, și iarăși să fiți împreună, ca să nu vă ispitească satana, din pricina neînfrânării voastre." 1 Corinteni 7

Deci singurul motiv de oprire a relatiilor intre soti sunt anumite perioade de post si rugaciune , dupa care Sf Ap Pavel recomanda din nou impreunarea, nu pentru a naste prunci, ci "ca sa nu va ispiteasca satana".
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14