Fanyei
Indignarea ta nu iti foloseste la nimic, este doar stratagema, o atitudine ... mai mult de atit , ce ?Si daca te indignezi , ce ? Putem face fiecare ce dorim . De poftesti asa, atunci te rog indigneaza-te , desi sunt mult mai multe alte lucruri bune de facut ! Dar este alegerea ta !
Lucrurile sunt simple, poruncile si vietuirea in adevar este la fel de simpla si clara iar pe deasupra tuturor Hristos nu a obligat pe nimeni la ceva . In evanghelia de la ziua crucii , de fapt de la zilele crucii, El spune clar : ,,... de voieste cineva sa-mi urmeze..." Numai de voieste cineva, nu obligatoriu ! Mai apoi spune si la Matei ca ,, strimta este calea si ingusta poarta mintuirii..." Deci ce nu este clar ? Tu impotriva cui ... sau pe cine te indignezi ? Pe mine ? Pai ce rost am eu in povestea mintuirii ??? A, ca reamintesc conditiile pe care cei din ziua de astazi nici nu mai vrem sa le auzim binecuvintindu-ne cu cine stie ce motivatii individuale , asa ca un fel ce ,,corban" antic care de fapt este grija si iubire de sine mai presus de orice, adica egoism !! Desi accept postarea ta , ma surprinzi tare mult ! Eu stiu ca ar trebui sa fiu umanitar sau manitarist , antropocentrist, hedonist si avangardist ... dar atunci ar trebui sa aruncam sau sa ardem Evanghelia. Dar de vom arde pe aceasta atunci vor ,,vorbi pietrele" peste individualismul si egoismul nostru !!!!
Mintuirea nici nu este obligatorie si nici nu se face in conditiile impuse de noi. Altcuiva ii este data puterea aceasta si nu noua !! Omului ii este data iubirea hristica si ascultarea ... doar daca voieste . Sa nu uitam asta !!
|