13.05.2010, 13:29:00
|
|
Citat:
Īn prealabil postat de penticostalulmantuibil
Scuze frate Gibi, iar am dat vreo trei pagini si nu am comentat postarea ta. Sa incercam:
A fost odata, pe vremuri, o poveste:
„ Apostolii erau oameni de la tara, pescari fara multa carte si, pentru ca evanghelia a trebuit vestita pana la marginile pamantului, Dumnezeu le-a dat un dar: vorbirea in limbi. Ori pe unde se duceau ei si binevesteau, darul ii insotea. Astfel au ajuns din Ierusalim in Asia, si din Asia in Scitia, si apoi pina in India si pana la marginile pamantului au tot propovaduit. Si pretutindeni darul era cu ei...”
Povestea e frumoasa si eu as vrea sa o cred. Dar nu pot. Nu am izvoare scrise, nu am baze biblice, istoria nu ne prea lasa nici un indiciu in acest sens.
Ce ne spun Biblia si Istoria?
Ca apostolii, da, au mers pretutindeni si au propovaduit.
Dar nu ni se spune nicaieri ca au facut-o prin darul vorbirii in limbi.
Limba greaca in aceea vreme era aproape cam cum este engleza astazi. Cine voia sa mearga in lume si sa vorbeasca multor oameni trebuia sa o cunoasca. Apostolul Neamurilor, cel care a propovaduit cel mai mult paganilor, se descurca in greaca binisor.
Apostolul Petru, in ziua Cincizecimii a propovaduit evanghelia multimii adunate. Dar nu a propovaduit in alte limbi. Vorbirea in alte limbi stia cand s-o foloseasca. A predicat in dulcea limba evreeasca.
Sfintii Apostoli au mers pretutindeni si au propovaduit. Acesta este adevar.
Dar ca au propovaduit in alte limbi este doar o poveste inventata.
Inventata in ce scop?
Despre aceasta intr-un episod urmator.
|
istoria penticostala dateaza de 200de ani oare penticostali asa ar fi fost de slabi sa scrie ceva care iar dezavantaja pe ei mari rasucitori ai vorbelor sau mai bine zis s-ar fi batut cuie in cap.vad ca te crezi mare cunoscator spune cind au fost in india de exemplu cum au facu-to in dulcele grai evreiesc?sau poate penticostal[probabil etnie]sau pe la alti salbatici pe unde au fost cum le-a predicat nu are nici un temei ce spui.[povestea inventata]asa dupa capul tau cel luminat in ce scop era inventata ca atunci nu erau "distinsi"penticostali graitori de limbi ne-mai auzite.daia nu suportati voi SF.TRADITIE unde sunt mentionate cu date concrete multe lucruri care in scripturi nu sunt mentionate,sti ce spune scriptura daca erau toate scrise....sapoi Doamne iartane inca nu am aflat de la distinsa si luminata voastra persoana ce apostoli au increstinat america de unde a aparut"luminatul cult penticostal care iara si iara si iara ne evanghelizeaza cu invataturile "biserici"lor apostate.de ce ti secret mah si nu ne spui ce apostol a increstinat america?si in ce limba le-a vorbit acu cca.200si un pic ani eu stiu carol perham[california]ia uimestema cu ce prosti spui.
|