Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM
Mi se pare mie, sau omiti un aspect extrem de important aruncandu-te in aceste supozitii ( chiar nefondate, pentru ca daca te-ai informa...ai afla cam cum statea treaba)?
|
As vrea in primul rand sa recunosc: sunt supozitii. Acesta este adevarul: nu stiu daca Apostolii au predicat sau nu evanghelia in alte limbi. Mi-ar place sa cred ca asa au predicat, dar nu am nicio baza.
Citat:
Sustii ca masele...cunoasteau limba greaca? Masele de oameni care vorbeau diferite limbi, care nu aveau acces la educatie inalta...cunoasteau limba greaca? 
|
Nu, nu am spus asta sora. Tu ai fi vrut sa o spun
Am zis ca in aceea vreme limba de circulatie era greaca asa cum astazi este engleza.
Acesta este motivul pentru care evanghelistii si Apostolii au scris Noul Testament in greaca.
Dar nu cred ca toata lumea stia greaca. Nici astazi nu toata lumea cunoaste engleza. Dar un propovaduitor care stie engleza se va adresa cu usurinta unui public din aproape orice tara.
Ghicesti cum?
Citat:
Daca ne apucam amandoi sa cercetam, si aflam ca toate neamurile carora li s-a adus Evanghelia nu prea aveau cum sa cunoasca o limba de circulatie...la ce concluzie ajungem?
|
Andrusca, mie-mi este cunoscuta concluzia finala.
Cu toate acestea, postez.