Citat:
În prealabil postat de AngelicaKroner
Citat:
Citat:
În prealabil postat de vsovivi
Evanghelie la Pucioasa există cu siguranță și este și pe net scris din ea, adică ce s-a proorocit din 1955. Biserica Noului Ierusalim există și Sfânta Cetate a noului Ierusalim există și preoția după rânduiala lui Melchisedec este preoția veșnică. Deci toate aceste sunt date de sus de la Dumnezeu și nu scornicite de jos de la satana cu îngerii săi diavolești.
|
Galateni, Cap.1:
6 Mă mir că așa degrabă treceți de la cel ce v-a chemat pe voi, prin harul lui Hristos, la altă Evanghelie,
7 Care nu este alta, decât că sunt unii care vă tulbură și voiesc să schimbe Evanghelia lui Hristos.
8 Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o – să fie anatema!
9 Precum v-am spus mai înainte, și acum vă spun iarăși: Dacă vă propovăduiește cineva altceva decât ați primit – să fie anatema!
|
Păi draga mea, n-ai bolduit corespunzător ci din plăcerea de a da anateme voi, sectanților sau ereticilor, sau ce știu eu cui, iată că inclusiv sfinților și proorocilor vă apucă să dați dacă nu chiar lui Dumnezeu, deci n-ai bolduit corespunzător cu sensul textului și dacă citeai cu luare
aminte, dacă aveai decența de a citi cele două capitole înainte de a cita de acolo, atunci ai fi înțeles că sf.Ap. Pavel se referea prin acea altă Evanghelie tocmai la Evanghelia propovăduită de el însuși pe care creștinii o socoteau o altă Evanghelie și a pus-o în contrast ca să scoată până la urmă ce înseamnă defapt altă Evanghelie, și prin acest discurs înțelept el întărește Galatenilor credința că Evanghelia lui Iisus Hristos propovăduită neamurilor de el și care a fost primită de el de la Iisus Hristos în chip minunat este aceiași cu a Apostolilor, și le și explică și le arată ce înseamnă defapt o altă evanghelie.
Și deci o altă evanghelie nu însemnă altceva decât „evanghelia” slujirii păcatului și a fățărniciei, căci iată ei, degrabă începeau să asculte de un om sau de un alt om sau să se lase seduși și introduși în oastea lui Apgar de frica iudeilor, și astfel începeau să țină zile, luni, anotimpuri și ani pământești adică incepeau să slujească lumii și poftelor trupești și fățărniciei, deci foarte repede au ajuns ca să slujească păcatului atrăgându-l în fățărnicie până și pe Barnaba:
„6. Mă mir că
așa degrabă treceți de la cel ce v-a chemat pe voi, prin harul lui Hristos,
la altă Evanghelie,
7.
Care nu este alta, decât că
sunt unii care vă tulbură și voiesc să schimbe Evanghelia lui Hristos.
8. Dar chiar dacă
noi sau
un înger din cer v-ar vesti
altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o –
să fie anatema!
9. Precum v-am spus mai înainte, și acum vă spun iarăși: Dacă vă propovăduiește cineva altceva decât ați primit –
să fie anatema!”
și în cap 2 ajunge la a înfrunta până și pe Chefa pentru Hristos:
”11. Dar cand Chefa a venit in Antiohia, eu pe fata i-am stat impotriva, caci vrednic era de infruntare.
12. Fiindca inainte de a fi venit unii de la Iacob, el manca impreuna cu paganii; dar cand au venit aceia, el se ferea si se tinea deoparte, temandu-se de cei din taierea'mprejur.
13. Si'mpreuna cu el s'au fatarnicit si ceilalti iudei,
incat pana si Barnaba a fost atras in fatarnicia lor.
14. Dar cand eu am vazut ca ei nu calca drept, dupa adevarul Evangheliei, i-am zis lui Chefa, in fata tuturor:
Daca tu, care esti iudeu, traiesti ca paganii si nu ca Iudeii, de ce-i silesti pe pagani sa traiasca precum Iudeii?
15. Noi suntem din fire iudei, iar nu pacatosi dintre pagani;
16. stiind insa ca omul nu se indreptateste din faptele legii, ci numai prin credinta in Iisus Hristos, am crezut si noi in Hristos Iisus, pentru ca din credinta in Hristos sa ne indreptatim, iar nu din faptele legii; caci
din faptele legii nimeni nu se va indreptati.
17. Dar
daca'n cautarea noastra de a ne indreptati in Hristos
ne-am gasit si pe noi insine pacatosi, este oare Hristos
slujitor al pacatului?
Fereasca Dumnezeu! ”
Astfel Evanghelia dăruită Apostolilor pentru cei tăiați împrejur și pentru iudei precum și cea dăruită în chip minunat prin sf. Ap. Pavel pentru neamuri, este defapt una și aceiași și este pentru toată făptura, căci una sunt în Hristos atât cel tăiat împrejur cât și cel netăiat împrejur și nimeni nu se îndreptățește prin faptele legii ci numai prin Credința în Iisus Hristos, Cuvântul lui Dumnezeu.
Deci vezi ce înseamnă altă evanghelie? Fățărnicia și frica de iudeii ce se îndreptățesc din faptele legii respectiv „evanghelia” slujirii păcatului! Defapt sunt unii ce aduc tulburare căci voiesc astfel să facă schimbări de Evanghelie în sensul fățărniciei sau al păcatului și lor le-a dat sf. Pavel ANATEMĂ!
Și acest lucru, că slujește fățărniciei, mândriei sau păcatului, nici într-un caz nu poți afirma despre Cuvântul lui Dumnezeu, ca să zici altă Evanghelie ca și cum prin Cuvântul lui Dumnezeu se slujește păcatul sau fățărnicia sau mândria sau vrea cineva să placă oamenilor sau gLumii.
Deci nu este alta decât numai una: Mântuirea și plinirea Apocalipsei de la Dumnezeu.