View Single Post
Vechi 13.05.2010, 15:18:07
horatiu.miron's Avatar
horatiu.miron horatiu.miron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2010
Religia: Alta confesiune
Implicit

De ce sa nu poata hotari Biserica in privinta cartilor vandute in propria retea de distributie? Putem s-o banuim oricand ca e in cautare de profit, insa la fel de logica este si ideea conform careia Biserica se considera pe sine drept singura autoritate in materie si in consecinta, cand vine vorba despre doctrina, invataturi si vietile sfintilor vinde doar carti scrise de teologii sai.

Restul lumii poate sa vanda orice fel de carti, insa Biserica isi rezerva dreptul sa nu dea binecuvantare pentru acestea. Mi se pare perfect normal. Nu cred ca Biserica are timpul necesar sa faca pe editorul pentru diversi autori, ca sa nu mai mentionez ca binecuvantarea data unui manuscris sau unei tiparituri trebuie sa fie o garantie, o asumare a responsabilitatii pentru ce scrie acolo. Cum altfel sa se faca o separatie intre cuvantul oficial al bisericii si celelalte scrieri? De ce sa vanda biserica scrieri neoficiale? Cred ca abia cand acest lucru se va intampla vom putea s-o acuzam de goana dupa profit in ceea ce priveste cartile bisericesti.

User vechi: hmiron.
User si mai vechi: scrabble.
Reply With Quote