Citat:
În prealabil postat de vasalie
Lacrimi, pari o persoana destul de cerebrala. Nu lasa sa-ti sufle in gura cumatra Andrusca. Ea este pusa numai pe bagat intrigi, fara sa vina cu ceva ziditor (sau macar concret).
Ai scos din context expresia "limbile vor inceta". Vezi tot versetul:"Dragostea nu va pieri niciodatã. Proorociile se vor sfîrsi; limbile vor înceta; cunostinta va avea sfîrsit."(1 Corinteni 13:8). Daca tu intelegi, din acest verset, ca vorbirea in limbi (care este un dar al Duhului Sfant) s-a sfarsit, inseamna ca si celelate s-au sfarsit (proorociile, cunostinta).
As vrea sa aflu si parerea ta referitor la vorbirea in limbi in ortodoxie (ma refer, in special, la ortodocsii vorbitori in limbi din zilele noastre).
|
Eu astazi nu am nevoie de semne, ca sa stiu ca Dumnezeu este cu mine si eu cu Dumnezeu.
Cei de atunci, însă, nu credeau dacă nu aveau semn ca mărturie a adevărului în care credeau. Prin urmare li se dădeau semne nu ca unor credincioși, ci ca unor necredincioși, ca să devină credincioși”. În acest sens zice marele Apostol Pavel: "Asa ca vorbirea in limbi este semn nu pentru cei credinciosi, ci pentru cei necredinciosi;" (I Corinteni 14, 22).
PS Personal, n-am auzit de ortodocsi care sa "vorbeasca in limbi"