View Single Post
Vechi 13.05.2010, 17:00:44
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
"Deci vezi ce înseamnă altă evanghelie? Fățărnicia și frica de iudeii ce se îndreptățesc din faptele legii respectiv „evanghelia” slujirii păcatului! Defapt sunt unii ce aduc tulburare căci voiesc astfel să facă schimbări de Evanghelie în sensul fățărniciei sau al păcatului și lor le-a dat sf. Pavel ANATEMĂ!"

Vsovivi, ai vreo problema cu evreii cumva? Ti se pare legea lasata de Dumnezeu "o evanghelie a pacatului"?
Draga mea, cum ai ajuns la o astfel de întrebare ca să-mi pui în seamă așa ceva? Că Legea și Proorocii ar fi o Evanghelie a păcatului? Adică cum că aș susține faptul că Legea și Proorocii nu mai folosește la nimic? Sau că aș avea ceva cu evreii? Sau iudeii. Sau cu Israelul cel vechi? Păi noi suntem Noul Israel, noi Românii Creștini. Și n-ai citit ce am postat la cele 10 porunci? Și ce am postat? Am postat că defapt Cele 10 porunci nu sunt altceva decât Domnul nostru Iisus Hristos, Sfânta Treime, Carele s-a scris și s-a cercuit în piatră ca să poată ieși poborul prin cercuiala făcută la învârtoșarea inimii, din cerbicie, poporul Său ales care fusese mișelește închis și distrus și lăsat fără urmași și ținut rob în temnița lui faraon, în casa robiei, rob și ucis prin robie și ucidere pruncilor de parte bărbătească, robi în Egipet și Sodoma și Gomora.

Deci nu am scris că VT sau Legea și Proorocii este o evanghelie a păcatului, așa că nu știu cum ți-a venit ideea asta, ci prin ea, prin toată Evanghelia (VT,NT+Ap și CLD), s-a închis tot păcatul în sfintele scripturi, și astfel s-a pus sub blestem tot cel ce se bagă în oastea fiilor lui Apgar ca prigonind pe fiii lui Sarra să se îndreptățească ei din faptele legii căci nu e altceva decât slujirea firii trupești decăzute, slujirea lăcomiei, adică nemulțumirea ce vine din mila de sine ce se crede vrednică pentru că slujește nu lui Iisus Hristos Carele este Legea și Proorocii, ci iată slujește idolului îndreptățirii faptelor legii. Dar Legea este Iisus Hristos Carele a lucrat prin Lege lucrare pentru necredincioși, pentru trup prin Duh de rugăciune și apoi prin Credință dăruind Har.

Deci Legea și Proorocii au fost date ca să călăuzească și să pregătească poborul spre Iisus Hristos, spre Cuvântul lui Dumnezeu, pe cei păcătoși, necredincioși, răi și nemulțumiți ca prin călăuzirea legii ei să ajungă la Credință respingând și alungând pe toți fii lui Apgar, mama lui Ismamonil. ......

Last edited by vsovivi; 13.05.2010 at 17:14:03.