View Single Post
Vechi 13.05.2010, 17:13:41
Scotianul
Guest

Implicit Pai am pus

Citat:
Īn prealabil postat de LapetiteMoc Vezi mesajul
Din tarile enumerate de tine, doar Grecia este tara ortodoxa in principal. Rstul sunt majoritar catolice
la postul citat de tine un semn de exclamare tocmai in acest sens.Criza financiara nu tine cont de religia tarilor afectate.Faptul ca o tara eminamente ortodoxa (Hellas) este pe prima pagina este nerelevant>grupul de tari ,,PIIGS" sunt la fel de afundate in criza ca si baietii lui Ahile.In plus planul de ,,salvare"(as numi asta mai mult>planul de resuscitare) al Greciei a fost pus la punct de Franta si Germania(cel mai mare contributor al UE).Daca am cauta o logica dpdv al religiei tarilor respective>ar exista o logica mai putin obisnuita.Daca cineva isi imagineaza ca in segmentul financiar de conducere al UE deciziile se iau pe sistemul,,sa crape catolicu/ortodoxul/protestantul">se inseala.Logica este una determinata de criterii financiare si economice.Daca s-ar fi gandit pe sistem ,,ortodox/catolic/protestant" Franta si Germania ar fi avut putine motive sa ajute Grecia.As mai mentiona ceva ca sa subliniez faptul ca nu exista criteriu religios dpdv financiar>in Europa nu traiesc doar crestini.Mai sunt si alte religii si oamenii aceia platesc si ei taxe.Asa ca suntem toti ,,egali" din acest punct de vedere>criza ne afecteaza pe toti,poate nu in mod egal,dar cu siguranta nu ne intreaba ce religie avem fiecare.
Sper ca explicatia mea simplista a fost de folos.
Reply With Quote