View Single Post
Vechi 24.04.2007, 19:10:36
odin odin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Vlad87
Din punct de vedere crestin ortodox,rugaciunea catre Sf. Ilie pentru a aduce ploaie este pagana.Singurul care decide daca va ploua sau nu este Dumnezeu.Raportul dintre mireni si sfinti trebuie sa fie unul de respect fata de acestia,nu de venerare.Sfintii au fost oameni ca si noi,nu ne putem pune destinul in bratele acestora.Ei trebuie urmati ca exemplu,pentru viata si comportamentul lor demni de lauda Domnului.Sfintii ne pot ajuta enorm,prin cunostintele,faptele si imaginea lor,pe care noi le luam ca exemplu,si prin vointa noastra si ajutorul lui Dumnezeu noi putem urma Calea cea Dreapta.Foarte multi se roaga la Sfinti sa le faca viata mai buna,sa le aduca sanatate,noroc in difrite domenii,dar dni pct meu de vedere este total gresit.De parca Sfintii sunt niste Mama omida,sau mai stiu eu ce vrajitoare cu puteri magice.De la Sfinti invatam si atat.Ei sunt cei care ne pot aduce mai aproape de Dumnezeu,dar nu il inlocuiesc sub nici o forma.
Biserica Ortodoxa numeste cinstirea sfintilor `venerare`. ESte acelasi lucru. Am sublinit opozitia dintre adorarea (lui Dumnezeu - latria) si venerarea (sfintilor- doulia).
Crestinii se roaga sfintilor sa MIJLOCEASCA prin rugaciunile lor la Dumnezeu. un exemplu bun este nunta din Cana Galileii. Hristos nu vrea intial sa ajute pe nuntasi, insa la rugamintea mamei sale, preface apa in vin. Deci... `Mult poate rugaciunea celui drept.` De asemenea, sluga sutasului este vindecata prin credinta stapanului. Asta arata ca sfintii au si rolul de MIJLOCITORI, nu numai de exemple sau modele. Sunt de acord ca nu ar trebui sa il inlocuiasca pe Dumnezeu.

Daca esti atent la rugaciunile Bisericii catre sfinti, toate sunt adresate ca unor care se vor ruga mai departe, la randul lor, pt. obtinerea celor cerute.

Cinstirea sfintilor inseamna indirect adorarea lui Dumnezeu... `Binecuvantat este Dumnezeu intre sfintii Sai` samd.
Reply With Quote