Citat:
În prealabil postat de LapetiteMoc
Inca nu am primit un astfel de pps.
Nu pot raspunde la intrebarea ta, intrucat istorioara mi se pare bine trasa de par. Domnul ne vorbeste tainic indrumandu-ne pasii.
De multe ori ma vad la rascruce intre voia mea si cea a Domnului. Ai vazut filmul The Gost? Ei, sunt ca negresa aceea ghicitoare care avea in mana un cec de 4 milioane de dolari si l-a donat maicutelor pe strada. Cam asa suntem nevoiti sa abandonam voia noastra! Domnul sa ne dea putere!
|
„putintel trasa de par” - da, e un eufemism.
Chiar ma bucur ca si tu ai sesizat ca nu e o situatie neaparat „alb versus negru”.
Tocmai, ca nici mie nu se prea pare ca Dumnezeu actioneaza de maniera asta si ar ramane atat de „blazat” in situatii critice, dar nu putem totusi nega situatii gen „I shouldn’t be alive” marca Discovery, situatii aparent fara iesire cand realmente nu stii ce hotarare sa iei.
Ideea continua o discutie de pe alt topic despre cat de obiectiva e propria constiinta si „glasul” despre care credem /ne autosugestionam ca e al lui Dumnezeu.
Sau oare Dumnezeu ne fereste sa nu ajungem in asemenea situatii critice, tocmai pentru ca stie ca suntem tot la nivel de abecedar, nicidecum la darul deosebirii gandurilor si dreapta socotinta?