View Single Post
Vechi 13.05.2010, 19:47:44
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dianami Vezi mesajul
Nu cred ca Biserica Ortodoxa va spune vreodata, negru pe alb, ce este sau nu este voie. Nici Sf. Parinti nu s-au pus de acord, unii zic intr-un fel, altii in altul...de aceea avem constiinta, pana la urma, deciziile le luam singuri sau cu sotul, cu ajutorul duhovnicului. Responsabilitatea alegerilor noastre o purtam singuri si vom da socoteala fiecare pt. tot ceea ce facem. Pana in momentul acela nu ne poate spune nimeni daca drumul este corect, tot ceea ce putem face este sa ne rugam si sa speram ca am ales bine.
Da Dianami, uite, asta tot incerc si eu sa spun. Tu ai spus-o mai in rezumat decat mine.
Parintii si scripturile ne dau orientari, diverse situatii, principii, dar hotararile trebuie sa le luam singuri, dupa constiinta noastra.
Pana la urma, cum spune Anna, chiar sfatul duhovnicului cand il cerem este orientat de ceea ce simtim, gandim si hotaram noi inainte. Un duhovnic bun cred ca tine seama de asta si nu forteaza prea tare. Ne poate da cate un bobarnac daca o luam razna, ne poate orienta incet si sigur spre o directie, dar nu ne forteaza.