View Single Post
Vechi 13.05.2010, 21:39:45
adimirea
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eodor nastasa Vezi mesajul
O multime de romani au parasit in ultmii ani Romania.
Adresez o intrebare celor care au plecat : De ce, care a fost/este motivatia ?
In acelasi timp, adresez aceeasi intrebare, celor care au ramas : De ce, care a fost/este motivatia ?
Pai presupun că pot fi multe motive, fiecare are motivele sale, nu se poate vorbi în numele tuturor; însă este trist fenomenul ăsta, și mai ales faptul că spiritul național nu prea mai există; practic, din câte văd, doar În Biserică mai există români [ nu în Biserică la propriu, ci printre credincioși ].

Însă cei nu foarte apropiați de Biserică, în dorința de a avea un trai mai bun, se gândesc să plece, nemulțumiți de România...

Ar trebui să se facă ceva, nu știu, ceva să renască poporul ăsta... cred că încă mai persistă frica pe care au băgat-o bolșevicii, comuniștii în părinții noștrii [ trupești mă refer ].

Și poate că se și transmite frica asta mai departe la copiii, la generația noastră. Mie cel puțin care sunt destul de slab în credință, îmi e greu uneori să-mi fac cruce când trec pe lângă Biserică sau să vorbesc în public altundeva decât la Biserică despre ceva creștin; ca și cum s-ar fi transmis teroarea comunistă; comunism care a șters o națiune și a făcut o mulțime de oameni care ocupă fizic aceeași țară; nu știu dacă se mai poate numi popor ceea ce e în general, in românia.

Pe fondul ăsta, al absenței spiritului național... pleacă... că nu-i leagă nimic de "țărișoara" lor.

Le dă bani. Mulți.
Reply With Quote