207. “Evanghelia după Sfânta Virginia” (I)
“Evanghelia după Sfânta Virginia” este Evanghelia cea nouă a Pucioșilor, folosită de ei la slujbe și la “liturghii”, în paralel cu Evangheliile sinoptice. Ea mărturisește despre venirea în lume în zilele noastre (începând cu anul 1955) a unui alt Iisus Hristos, care a venit exclusiv la pucioși, dar nu în trup, ci în duh care vorbește prin glas de femeie (Verginica, apoi Maria, apoi Mihaela):
“... Pace vouă! Hristos a înviat! Hristos a înviat! Hristos a înviat! Eu sunt Domnul Iisus Hristos, nu sunt în trup, ci sunt în Duh. Coborâtu-M-am cu Duhul pe pământ ca să-Mi culeg un popor și să îi vorbesc tainele cele pentru vremea aceasta. Eu sunt Cuvântul lui Dumnezeu și am venit să vorbesc pe pământ, să-Mi gătesc calea celei de a doua arătări, așa precum este scris în cartea Mea. Nu acest trup sunt Eu, aceasta este o trâmbiță din care Eu trâmbițez în vremea aceasta, ca să vestesc peste voi toate câte vor fi în zilele ce vin...” (citat după Cuvântul Pucios din 30-04-1955, pag. 63)
“... Oh, treziți-vă, pace vouă! Iată, M-am pogorât la voi, copilașii Mei, dar nu M-am pogorât în trup ca altădată.” (citat după Cuvântul Pucios din 14-05-1957, pag.65)
“Am venit și cu trupul, acum am venit și cu duhul să vă îndemn să pătimiți în trup, să pătimiți tot ce vă spun: înfrânare, oprire de la rău, de la beție, de la curvie, de la lăcomie, de la îngâmfare, de la mândrie, într-un cuvânt, de la tot ce este rău.” (citat după Cuvântul Pucios din 7-06-1958, pag.71)
“..... M-am pogorât din cer pe pământ, dar dacă vreți să vă vorbesc, îmblânziți inimile voastre! Privesc și văd că vi s-au împietrit. Nu este lăutar să vă cânte, nu este. De ați venit pentru așa ceva, nu este, dar dacă nu credeți că Eu sunt, veți vedea odată, căci cum M-am pogorât odată în trup să vindec trupurile, tot așa M-am pogorât acum în duh să vindec sufletele. Fiilor, n-am venit să dau cu toiagul, ci am venit să vindec suflete bolnave. Azi vă vorbesc blând, în duh, dar mâine vin și am să vorbesc în tunete și trăsnete, de se va cutremura pământul.” (citat după Cuvântul Pucios din 8-06-1958, pag. 72)
Glasul de femeie de la Pucioasa face “minuni în duh”, dar minunile în duh sunt făcute de fapt de dracul, căci “astăzi numai dracul mai face minuni”, fie prin glas de pești, fie de rândunele, fie de om:
“La miazănoapte am sculat poporul prin peștii din baltă. Ies peștii la mal și strigă: pocăiți-vă! La miazăzi am sculat poporul prin rândunele care strigă: pocăiți-vă că s-a apropiat împărăția cerurilor. Dar voi că aveți glas de om, cum să nu credeți? Nu te speria că ai suferință grea! Astăzi nu se mai fac minuni în trup, ci se fac minuni în duh. Azi face dracul minuni. Eu am pus stele pe cer și el a pus stele pe pământ...” (citat după Cuvântul Pucios din 1-05-1960, pag. 79)
Dar Iisus cel autentic și adevărat S-a suit cu trupul la cer și nu Se va mai despărți în veac de trupul Lui cel înviat, care poartă pecețile patimilor în mâinile și în picioarele și în coasta Sa. Cât despre despre amăgitorii care pretind că Domnul Iisus S-a desprins de trup și a venit în duh, sau că are trup aparent de “prooroc” prin gura căruia El vorbește, Sfântul Ioan spune că sunt antihriști:
“Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; acesta este amăgitorul și antihristul.” (2Ioan 1,6-7)
Evanghelia cea nouă a Pucioșilor mai mărturisește și despre existența a șapte “trâmbițe” care au trâmbițat despre această a doua venire, “în duh”, a lui Hristos pe pământ, urmând ca a treia venire a lui Iisus să aibă loc, în sfârșit, așa cum proorocește Biblia: în trup și cu slavă multă, pe norii cerului, fiind înconjurat de sfinți și de îngeri.
Liderii pucioși pretind că una dintre “trâmbițe” era Veronica de la Vladimirești:
“Și au mai coborât încă trei îngeri la rând și au sunat pe pământ, și au dat trâmbița lor unui preot (Arsenie Boca, n.r.), și încă altui preot (Ioan, Vladimirești, n.r.), și a mai dat una la o copilă din biserică (mh. Veronica, Vladimirești, n.r.), și au sunat și aceștia din trâmbițele lor ca să pregătească venirea sunetului trâmbiței a șaptea, venirea Domnului s-o pregătească.” (citat după Cuvântul Pucios din 22-06-1997)
Două dintre “trâmbițele lui Dumnezeu” , Ioan Iovan și Veronica Gurău, au avut însă un comportament nedemn de numele de creștin, de-a dreptul diavolesc, îndată ce pucioșii înșiși îi acuză de “ură față de frați”:
“... Am venit la tine, nu cu trupul, ci cu Duhul. Dacă eram cu trupul, cel mai credincios al Meu M-ar fi răstignit. Spun de Ioan și de Veronica de la Vladimirești, care o urăsc pe Verginica. Averea lor e în mâna lui Dumnezeu. Aceasta este pentru încăpățânarea poporului de la Vladimirești. Li s-a luat acest dar pentru că nu au fost vrednici.” (citat după Cuvântul Pucios din 4-12-1975)
Iar Veronica era de-a dreptul o fiică a diavolului, căci ea nu o iubea pe sora sa de credință, Verginica, ci o ura de moarte și ar fi sfâșiat-o în bucăți dacă ar fi avut ocazia, așa cum pucioșii singuri mărturisesc despre ea:
"Veronica singură se osândește, fiindcă urăște. În loc să se bucure că Dumnezeu hrănește poporul, ea urăște. Dacă s-ar duce vasul Meu (Verginica, n.r.) în căminul său, n-ar dura cinci minute și vasul Meu ar fi sfâșiat. Veronica, dacă schimba haina nu în luxul care este acum, ci în haină de cerșetoare, ar fi fost ferice de ea, dar nu a făcut așa, ci a făcut altceva." (citat după Cuvântul Pucios din 4-12-1975)
Deci Veronica nu era de la Dumnezeu, îndată ce ea era un amăgitor și un antihrist și o fiică a diavolului. Căci Sfântul Ioan ne lămurește că fiii diavolului nu-și iubesc frații și surorile de credință:
“Prin aceasta cunoaștem pe fiii lui Dumnezeu și pe fiii diavolului; oricine nu face dreptate nu este din Dumnezeu, nici cel ce nu iubește pe fratele său.” (1Ioan 3,10)
Or, adevărații creștini nu urăsc, ci împlinesc porunca iubirii. Iar cei ce urăsc pe frați, dar se dau drept “prooroci” și “trâmbițe” ale unui Hristos Pucios venit în duh, sunt prooroci amăgitori ai lui Antihrist și sunt ei înșiși antihriști care “trâmbițează” în numele lui:
“Și aceasta este iubirea, ca să umblăm după poruncile Lui; aceasta este porunca, precum ați auzit dintru început, ca să umblați întru iubire. Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; acesta este amăgitorul și antihristul.” (2Ioan 1,6-7)
Deci, ce să înțeleagă cititorii “Noii Evanghelii de la Pucioasa” despre Veronica? Iată că pucioșii singuri, o dată spun că Veronica e trâmbiță și altă dată dezvăluie că ea e de la diavolul, pentru că-i urăște pe frați!
Iar dacă cea de-a patra trâmbiță apocaliptică, Veronica, era fiică a diavolului, teoria aceasta cu cele șapte “trâmbițe” românești, care vin din cer de la Dumnezeu ca să propovăduiască a doua venire a lui Hristos este ea însăși o teorie mincinoasă și diavolească. Așadar, toată panoplia de “trâmbițe” pucioșești este de la diavolul (chiar dacă, luați individual, unii dintre cei “confiscați” de pucioși și etichetați drept “trâmbițe” au făcut fapte remarcabile din dreptul lor).
Iar Evanghelia celor care au “trâmbițat” la Pucioasa este și ea evanghelia diavolului.
Dar, despre cei care aduc Evanghelii noi și mincinoase, Sfântul Pavel spune la Galateni:
“Mă mir că așa degrabă treceți de la cel ce v-a chemat pe voi, prin harul lui Hristos, la altă Evanghelie,
Care nu este alta, decât că sunt unii care vă tulbură și voiesc să schimbe Evanghelia lui Hristos.
Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o – să fie anatema!
Precum v-am spus mai înainte, și acum vă spun iarăși: Dacă vă propovăduiește cineva altceva decât ați primit – să fie anatema!” (Gal.1 6-9)
Cine erau emisarii noii “Evanghelii de la Pucioasa”? Pe vremuri, când liderii pucioși îi îmbrobodiseră pe Marian și pe Victoria Zidaru că sunt “emisarii lui Dumnezeu”, cu atâta talent încât îi făcuseră să creadă că sunt de-a dreptul providențiali, cei doi artiști erau măguliți cu cuvinte mincinoase pentru a ieși în față la “propovăduirea Evangheliei cea de la Sfârșit”. Iată cum descria “Evanghelia de la Pucioasa” destinul de apostoli ai neamurilor ce le fusese hărăzit celor doi Zidari:
“Să fie încă atenție la glasul Domnului, că se desprinde încă și alt cuvânt de binecuvântare și de urare și de îndumnezeire pentru copiii cei ce poartă cuvântul Meu în cele patru vânturi ale cerului și ale pământului, pentru copiii Mei Marian și Victoria, copii aleși de Mine pentru ducerea Evangheliei cea de sfârșit peste neamurile pământului. O, tată, iată, iar vă trimit, și să mergeți cu dragoste pentru Mine și în numele Meu. Veți merge iar dincolo de România, iar și iar, și vom zidi Ierusalimul cel nou, cel nevăzut și cel văzut, și se va vedea cel nevăzut.” (citat după Cuvântul Pucios din 1-05-1994)
|