Citat:
În prealabil postat de Fani71
:-)
Amuzant dar si trist ce povestesti...
Chiar asa, mereu nota 10 la toti?
Si nu se citea Biblia...
|
Chiar asa. In liceu nu am auzit de cineva sa aiba mai putin de 10. Culmea ar fi fost. Cred ca s-ar fi facut revolta in scoala.
Cat despre citit Biblia...
Bun, eu nu am scris despre toti profesorii mei de religie.
In clasa a 5-a si a 6-a am avut un profesor, pe atunci diacon, acum mare protopop in oras, care chiar ne-a facut sa citim Biblia. In cei doi ani cred ca am citit mai tot Vechiul Testament. Imi aduc aminte ca citeam Biblia pe sub banca in alte ore.

Ca ne dadea lucrari si ne asculta, si punea si 7 si 8. Si mai si citea in plen unele prostii comice care le scriau unii la lucrari. Deci ca sa fii scutit de nota mica si sa iti fie citita "opera" in plen, citeam de zor despre David, despre ceilalti Regi, Profeti, Moise, etc. Tot el chiar ne-a predat prin clasa a 5-a si a 6-a cele 10 porunci, cele 9 fericiri, cele 7 fapte de mila trupeasca si cele 7 de mila sufleteasca, etc. Si eu cel putin invatam de zor...

Urma Noul Testament in a 7-a si a 8-a, dar a fost mutat la alta scoala. Si au venit in urmatoarii ani alte doua panarame.
Deci ceva strictete nu strica deloc. Si nu inteleg de ce se feresc profesorii de religie sa le dea elevilor sa citeasca din Biblie.