Cui crezi ca ii vinzi matroska?
Doamne-ajuta!
Luni se interneaza pentru operatie, tata. La 81 de ani trebuie sa mai faca o operatie pentru ca, in plin avant proletar pentru formarea omului nou, a scris un articol intr-un ziar central. Fratele "eliberator" de la rasarit s-a simtit ofensat. Sase ani a fost chinuit prin inchisorile comuniste. A gustat si din fericirea de a lua parte la constructia "celebrului" canal. Acolo, intre multe cadouri primite zilnic cu bastoanele, cu bocancii, cu clestele, cu norma imposibila, cu... a primit si cateva afectiuni pe care le-a purtat apoi zeci de ani in liniste. Doar cand nu se mai putea altfel, mai facea cate o operatie. Dumnezeu i-a dat zile si o sacosa de medicamente si l-a scapat din acel infern. Altii au plecat la Domnul fara sa mai treaca pe acasa.
De 9 Mai tata nu a vrut nici in ruptul capului sa se bucure de cel mai mare genocid livrat cu forta de sovietici. Nici de Ziua Eroilor Neamului Romanesc nu a manifestat recunostinta fata de eroii fratiei tale. Nu inteleg de ce nu ii respecta.
Norocul nostru cu unul ca fratia ta. De 9 Mai uiti jertfa romaneasca, uiti de polonezi, uiti de britanici, de americani, de atatia care au pierit si iti aduci aminte numai de ciuma rosie pe care o glorifici cat poti. De Ziua Eroilor Neamului, pentru a nu stiu cata oara pe acest forum, toate amintirile fratiei tale despre armata romana se reduc la o serie de acuze batjocoritoare. Apoi, ne-am mai bucurat si de generozitatea cu care (tipic pentru un brav bolsevic) ne oferi talpile sa ti le pupam ca recunostinta pentru iluziile pe care incerci sa ni le vinzi cu martori (vezi, nu te mai baza pe Cristi, ca din ce stiu eu. nici el nu se entuziasmeaza cand ii susura cineva in urechi despre binefacerile sovieticilor).
Draga frate Andrei, daca ai fost vreodata roman, sa stii ca acel moment s-a consumat de mult. Ce a mai ramas s-a revarsat in aceste zile peste forum si arata foarte urat. Trist e ca pentru a-ti recupera identitatea nu se poate interveni nici macar chirurgical.
Pacat.
Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
|