View Single Post
Vechi 14.05.2010, 15:27:42
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Chestia cum ca respecte anumite zile, este alegerea ei, Fani sustine ca nu este obligatoriu si are dreptate, nici unul din superortodocsii nostri ultracunoscatori de canoane (si avem o gramada cand e vorba de caterisit preoti si episcopi!) nu a putut sa sprijine ideea cum ca ar fi obligatorie abstinenta in acele zile.
Nu stiu daca are dreptate sau nu.. dar daca duhovnicul ei spune ca este in regula, atunci asta este pt ea.
Dar nu pentru noi.
Dar nu este vorba de canoane, ci de ascultare, au asa vad lucrurile.
Daca preotii imi spun ca acelea sunt zile de abstinenta, mi se pare ca nu este tocmai corect ca eu sa caut in canoane pentru a-mi sustine propria dorinta. Nu stiu daca ma fac inteleasa. (Cred ca nu ar fi numai ne-asculare, ci si mandrie ca eu stiu mai bine, si ar fi clar ca patimile imi conduc ratiunea).
Sunt multe lucruri pe care nu le inteleg si nu le-am gasit in canoane. Dar nu ma apuc acum sa despic firul in patru ca din moment ce Biserica spune "asa trebuie", cea mai probabila cauza a neintelegerii mele este ne-trairea in duh a ortodoxiei. (Pana la reformarea regulilor bisericesti ar trebui sa ma reformez pe mine, adica).