Citat:
În prealabil postat de sophia
In timpul cand sunteti despartiti se cheama ca va daruiti dragostea carierei, sau altor oameni (pacienti, etc.), sau lui Dumnezeu, etc.
Tocmai ce spui tu: ce daruiesti tu celuilalt.
.
|
Inteleg ca pentru tine dragostea inseamna partasie, apropiere. Si eu o vad tot la fel. Insa pentru altii dragostea inseamna slujire . Daca omul merge departe de casa ca sa castige un ban o poate face din dragoste pentru familia lui, care e inglodata in datorii. Si tot dragoste se cheama.
O alta tendinta pe care am observat ca o ai este aceea de a separa dragostea de sot de cea de Dumnezeu. Toata viata noastra pe acest pamant ar trebui sa fie motivata de dragostea pentru Dumnezeu. Sf Ap Pavel spune ca tot ceea ce facem sa facem ca pentru Domnul. Daca imi iubesc sotul, pentru Domnul o fac. Daca imi iubesc semenii o fac pentru ca si Hrostos ii iubeste. Daca imi iubesc meseria este pentru ca Domnul mi-a dat-o si e o binecuvantare. Desigur, trebuie sa avem grija ca nici una dintre aceste iubiri sa nu fie mai presus decat dragostea pe care I-o datoram lui Dumnezeu si sa fim gata sa renuntam la orice daca Dumnezeu ne-o cere...