View Single Post
Vechi 14.05.2010, 18:53:01
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
Pentru cei interesati sa nu mai vada "paiul din ochiul altora" , va recomand sa cititi mai intai si sa nu mai judecati pe nedrept inainte de a cunoaste:
http://www.librariabucuresti.com/Car...eilor-4337.htm
Păi nu ești dumneata simpatică? Mă tot întrebi pe mine de ce judec, cu toate că ți-am zis că nu judec ci eu aici mi-am mărturisit liber Credința, și anume am și afirmat altora că Domnul nostru Iisus Hristos nu este altcineva decât Cuvântul lui Dumnezeu, recomandându-le să nu se ia ei după hulele lui MM ca să se distreze și ei cu proorocițele astea lingviste aristocrate care fac miștouri după miștouri și ironii după ironii ca să se piardă ele prin bălării, ci le+am recomandat să citească mereu de pe site ca să aplice în viața lor. Iar dumneata cu toate că mi-ai recomandat să nu judec, faci reclamă la Talmud ca să ajung judecător?

Păi tot Cuvântul lui Dumnezeu nu este spre a face noi judecată ci ascultare de maimare căci îndreptățirea nu vine din faptele legii ci din faptele credinței smerite și ale pocăinței care rodesc dragoste sfântă, dar nu înaintea oamenilor ca să placi gLumii, deci este dat pentru ca să ne judecăm pe noi înșine spre pocăință și mântuire și nu spre distrugere și pierzare, și este dat să nu judecăm și să nu bârfim cu niciunchip pe Dumnezeu sau pe aproape și mai ales să nu ispitim căci este scris: ''Vai de cel prin care vine ispispita''.

Deci Talmudul nu folosește la nimic ci doar descoperirea Credinței și trăirea în Credință... Fiindă Hristos n-a zis niciodată se se facă ție după talmud ci facă-se ție după credința ta în Dumnezeu și credința că El te poate Mântui și vindeca și ajuta și iubi și ferici căci mereu a zis: ''Credința ta te-a mântuit'' ori ''Facă-se ție după Credința ta''. Deci după credința în Cuvântul lui Dumnezeu. Iar criteriul de judecată va fi iubirea iar dacă ai avut iubire aristocratică cu privilegii și fărădelegi și răutăți și răzbunări mergi în jos pecând dacă ai avut o iubire care nu judecă pe nimeni sau măcar nu judecă după fața sau haina scumpă a omului atunci mergi sus și dacă ai iubit pe Dumnezeu până acolo încât să ai o iubire frățească și umilită de aproape atunci mergi sus pentru că dacă ai avut o iubire frățească iubind pe toți frații chiar dacă unii se arătau mereu ca dușmani cei mai temuți și ai răbdat pentru ea toate greutățile atunci mergi sus, dacă nu, atunci mergi jos... deci se va socoti și se va căuta dacă ai avut o dragoste fățarnică și minteresată funcție de ierarhiile trecătoare ale gLumii sau ai iubit până și pe vrăjmași tăi, adică pe casnicii tăi, pe apropiați dar urând desăvârșit și alungând din tine și din casa ta toate duhurile răutății ca nu cumva să faci faptele rele și să nu mai iubești, căci nu se poate ca să faci și binele și răul ci numai binele trebuie să-l împlinești, răul oricum și-l face omul cu mâna lui.

Deci un singur lucru folosește: să ne iubim unii pe alții! Și să avem Credință în Dumnezeu ca să biruim tot păcatul și toată patima și cu siguranță vor apare și fapte vrednice de dragoste și de pocăință; căci a face fapte imitând oamenii ce se laudă cu faptele legii înseamnă să faci faptele mândriei, crezându-te vrednic și drept asemenea gLumii... și gLumea nu se vede cât e de ''vrednică'' și ''sfîntă'' și ''dreaptă''? Vai și cât te ''iubește'' gLumea... cu Talmud cu tot. Și aia e etica și echitatea ei, o scorneală complexă cu miros de Talmud, de smoală... bună de tot, ca să-ți dai acoperișul cu ea și să fi și tu bun de tot că nu te plouă la tine în senatoriul desfrânărilor făcut exact după senatoriul gLumii, cu bar, cu burdel, cu frigider mare, cu mașină de spălat mare, cu budoar plin de toate spoileile cu care se sulimenizează omul ca să placă gLumii și să avanseze... Știe el oare unde o să ajungă?

Dar nu am zis că s-a desfințat legea sau proorocii ci am zis că Legea este Domnul nostru Iisus Hristos, Cuvântul lui Dumnezeu căci prima poruncă începe cu: Eu sunt...

Last edited by vsovivi; 14.05.2010 at 19:52:56.